Cum arati astazi?

Dupa titlu, poate ai crede ca urmeaza un chestionar cu intrebari stupide (ex. Cand ai fost ultima data la spa?), dar nu. M-am gandit sa impartasesc o parte din tragediile mele si nu numai. Spun nu numai pentru ca am impresia ca toti avem parte de asemenea intamplari.

Incep prin a spune ca noi, sexul feminin, ar trebui sa avem grija de noi zilnic, sa fim perfecte intotdeauna, chiar si cand nu iesim afara din casa. De ce zic asta? Pentru ca stiti foarte bine ca ori de cate ori simtim nevoia sa nu ne mai machiem, sa ne luam o zi libera in care sa ne plimbam prin parc, sa trecem pe la posta sau sa ducem gunoiul, tocmai atunci se iveste ocazia sa ne intalnim cu cele mai multe persoane. A dracului soarta…

Si dupa ce ca se intampla asta, persoanele alea sunt de obicei cele pe care le detestam si implicit dorim sa fim vazute im preajma lor purtand haine impecabile, avand o coafura sclipitoare si un machiaj natural, dar care sa arate ca radiem de fericire si de frumusete. Astazi am fost frustrata, recunosc. Dupa ce am intalnit o astfel de persoana si aratam ca intr-una din zilele in care aproape ca ma confund cu o aurolaca. Ei, poate exagerez, dar toate impresiile bune pe care le aveam despre mine s-au spulberat intr-o clipa si au intervenit crizele interioare, care s-au exteriorizat in scurt timp.

De asta sa va machiati atunci cand duceti gunoiul, cand mergeti la sala sau oricand iesiti din casa! Si da, stiu ca par superficiala, probabil o sa-mi revin maine, spunand “Nu stiu ce-a fost in mintea mea, eu sunt sclipitoare oriunde si oricand, treaza sau adormita, machiata sau nemachiata, imbracata intr-un sac de cartofi sau intr-o rochie Balenciaga. Fiti voi insiva, doamnelor si domnisoarelor!”. Ok, daca ma gandesc mai bine, in timp ce scriam chestiile astea mi-am dat seama ca exact asta e adevarul, valabil atat pentru mine, cat si pentru voi celelalte. :*

Nota: Articolul este inspirat din ziua de astazi, dar si din episodul in care Carrie o intalneste pe Natasha, aratand foarte “sifonata” (pentru cunoscatorii serialului Sex and the City).