Cum am descoperit anumiti artisti

Ascult pe YouTube diferite melodii din soundtrack-urile unor jocuri. Sunt melodii care mi-au placut foarte mult si pe care le-am cautat in OST-uri ca sa le pot asculta in afara jocului. Multe sunt ale unor artisti cunoscuti, altele sunt ale unor “anonimi celebri” – dupa comentariile de pe YouTube ar trebui sa ma simt jenat ca am descoperit melodiile si artistii respectivi din jocuri. Mie mi se pare ciudat. Daca nu din jocuri, de unde altundeva? La radio se dau numai cacaturile actuale, comerciale si care dupa 2 luni sunt uitate. Au 4 versuri ce se repeta de 3 ori in 5 minute, restul instrumental. Dar sa trec peste asta.

O sa incerc sa imi amintesc imprejurarile in care am descoperit unele trupe. Primii care imi vin in minte sunt The Doors – i-am descoperit jucand NFS: Underground 2. Remixul de la “Riders on the Storm” cu Snoop Dogg pornea automat la intrarea in meniul principal si cu timpul, m-a captivat. Am cautat-o pe Internet, am ascultat originalul apoi am dat pe un related video si tot asa, pana ce am ascultat toata discografia de studio a trupei, care este preferata mea la momentul actual.

Guns N Roses ascultam si inainte de Burnout Paradise, dar am fost din nou, captivat de “Paradise City”. Inainte de asta nu ascultam mai mult de 10-20 de melodii dar am ajuns iar la related videos si am trecut prin multe cantece de-ale lor.

Motorhead am inceput sa ascult cand ma uitam la wrestling si am auzit melodia de intrare a lui Triple H, “The Game.” Ar mai fi si “King of Kings” ca punct de plecare aici.

Red Hot Chili Peppers ascult de cand am vazut clipul de la “Californication,” ma mir ca am avut norocul sa il vad de cateva ori la televizor.

Deocamdata ma uit prin folderul de muzica si nu imi amintesc cum am luat prima oara contact cu formatii ca “The Allman Brothers Band” / “Deep Purple” / “Pearl Jam” sau “Led Zeppelin.” Un lucru e sigur, nu dau doi bani pe comentariile alea critice pe care le-ar face cineva, in ziua de azi nu conteaza ca am ajuns sa ascult trupa X pentru ca am auzit o melodie intr-un joc, cel putin pentru mine conteaza ca am reusit sa iau contact cu niste nume uriase ca acestea.