Cum ajuta o persoana anxioasa – II

Daca acest lucru rezoneaza cu dvs., ar putea fi util sa va intrebati de ce aveti nevoie intr-un moment dat. Chand spune, de exemplu, ca uneori stie ca are nevoie de aer proaspat sau de exercitii pentru a-si lua mintea de la ingrijorari si alteori trebuie sa stea si sa disece problemele cu persoana iubita.

Nu renuntati la propria anxietate in acest proces, adauga ea. „Cred ca multi dintre noi suntem buni in a ne concedia subtil pe noi insine terminand propozitii cu lucruri de genul„ dar sunt cu adevarat norocos, multi oameni o au mult mai rau. ”Desi perspectiva este buna, observati unde va aflati intr-un spectru de respingere . Prea mult din respingerea anxietatii nu o va ajuta in cele din urma „.

Fii bland cu tine, daca stii ca nu ai latimea de banda in acel moment, in acea zi, pentru a-ti asuma preocuparile altcuiva. Si nu ezitati sa ii anuntati acest lucru – desi cu amabilitate.

„As sugera sa fii cinstit si sa-i anunt ca iti pare rau ca este atat de dificil pentru ei, dar ca esti, de asemenea, pe o margine de stanca si nu poti face fata cu asta chiar acum”, sugereaza Fuller. „Confortul ar putea fi castigat doar prin a fi impreuna, chiar si pentru a nu vorbi”.

O modalitate de a face acest lucru ar putea fi sa faceti o plimbare impreuna in imprejurimi naturale si frumoase (o plimbare in padure sau chiar in jurul blocului sau al parcului), astfel incat sa va indepartati amandoi de cele mai mari puncte de stres timp de o ora.

„Incercati sa impartasiti activitatea de a lua in imprejurimi si de a fi in acest moment”, spune Fuller. „Poate fi confortabil castigat de a fi in prezenta cuiva pe care il iubesti sau pentru care ai un mare respect, fara a impartasi cuvinte, dar experimentand un sentiment paralel de calm.”

De asemenea, este demn de remarcat faptul ca, daca descoperiti in mod regulat, pur si simplu nu puteti face fata anxietatilor unui prieten, deoarece va simtiti foarte tensionat, poate fi un semn ca si dvs. ar trebui sa cautati ajutor. „Daca nu aveti in mod regulat spatiu pentru a-i sustine sau asculta, poate ca este timpul sa vorbiti cu un profesionist”, spune Chand.