Criza financiara face victime in Germania

Adolf Merckle, al cincilea cel mai bogat om din Germania, s-a sinucis luni din cauza gravelor probleme financiare cu care se confrunta, anunta The Independent. Trupul sau a fost gasit pe sinele de cale ferata, la mai putin de 300 de metri de casa familiei sale din Blauberuen, din sudul Germaniei.

Numit de catre revista Forbes pe locul 94 in topul celor mai bogati oameni din lume, Merckle si-a dedicat intreaga viata construirii unei afaceri cu peste 100,000 de angajati. Mostenind averea bunicului sau, el a pus bazele companiei farmaceutice Phoenix Pharmahandel, devenita cel mai mare vanzator de medicamente din Germania. Imperiul sau financiar s-a prabusit atunci cand familia sa a luat niste decizii gresite, jucand la bursa si mizand pe actiunile concernului Volkswagen intr-un moment deloc inspirat.

„Situatia disperata cauzata de criza financiara, incertitudinile din ultimele saptamani si neputinta sa de a actiona l-au daramat pe acest antreprenor pasionat si l-au determinat sa-si ia viata”, au declarat rudele sale intr-un comunicat oficial.

Adolf Merckle este prima victima „adevarata” a crizei financiare. Din pacate, conform specialistilor, situatia economica mondiala este departe de a se fi rezolvat. Speram, macar, ca lista victimelor colaterale se va termina cu antreprenorul german.