Cresterea unei afaceri online prin intermediul optimizarii SEO

Pentru inceput, veti avea nevoie de un site de prezentare sau magazin online, depinde ce tip de activitate derulati. Asadar, pentru antreprenorii romani care vor sa avanseze business-ul lor si pe internet pentru a acumula mai multa vizibilitate, se impune citirea unui ghid complet de cunoastere a costurilor realizarii unui site sau magazin online, pornind de la detaliul de baza(domeniul) si pana la informatii referitoare la gazduire sau tipul de design pe care il pot alege.

Daca ati trecut deja de etapa in care va creati un site si incepeti sa castigati la nivelul vizibilitatii, trebuie sa stiti ca ati rezolvat doar o mica parte a unui proiect de succes. Spunem asta pentru ca un site, indiferent de cat de bine este structurat sau de cat de interesanta este latura sa estetica, daca nu reuseste sa ajunga in lumina reflectoarelor nu va reusi niciodata sa va aduca veniturile pe care le-ati planificat.

Spunem toate acestea si ne raportam la promovarea unui proiect online, promovare fara de care nu veti putea ajunge la urechile potentialilor vostri clienti. Da, ati facut teste si studii pe nisa voastra, stiti ca aveti nevoie de un site pentru a putea incerca sa atrageti noi clienti insa ei cum stiu ca vindeti produse de calitate sau sunteti un prestator excelent al unui serviciu? Aici intervine promovarea online, una dintre modalitatile excelente pe termen mediu si lung purtand denumirea de optimizare SEO.

Practic, optimizarea SEO va poate aduce site-ul printre primele locuri in motoarele de cautare pentru cautari specifice domeniului vostru de activitate. Astfel, daca sunteti o firma de instalatori si intentionati sa adaugati noi clienti pe lista portofoliului vostru, poate ca o optimizare pentru expresia “instalator bucuresti” ar trebui sa fie un adevarat punct de reper. Totusi, trebuie sa luati in calcul faptul ca optimizarea pentru motoarele de cautare nu este o sarcina facila, ea implicand parcurgerea a doua etape importante.

  1. Optimizarea interna a site-ului

Indexarea site-ului este importanta, insa mult mai relevant ar fi ca site-ul vostru sa fie indexat corect. Odata pregatit pentru ca paginile sale sa apara in motoarele de cautare, un site are nevoie de o optimizare a paginilor, una individuala pentru a avea control si mai multe garantii privind succesul promovarii.

Din punctul nostru de vedere, cresterea unei afaceri online incepe cu adevarat abia in acest moment, pregatirea unui site pentru promovare fiind o etapa deosebit de importanta. Aveti nevoie de continut de calitate, de un site curat, care sa se incarce rapid, de o setare corecta a atributelor meta cat si de o formatare buna a textului, in timp ce micile detalii pot face diferenta intre site-ul vostru si al concurentilor.

  1. Promovarea site-ului

Prim promovarea site-ului, cel putin la nivel SEO, intelegem o strategie foarte bine pusa la punct prin care se va incerca atingerea obiectivelor. In SEO, un prim obiectiv este de a-ti depasi rivalul care este plasat mai bine decat tine pentru un anumit cuvant cheie, in timp ce obiectivul real, pe termen lung, este acela de a-ti vedea site-ul pozitionat in primele 3 rezultate din Google sau alt motor de cautare pentru acea expresie.

Alegand o strategie de promovare corecta, o campanie SEO iti aduce pozitii de varf, trafic mai mult si posibilitatea de a-ti afisa afacerea si implicit produsele sau serviciile in fata unui public interesat.