Creierul in pieptul tau: tehnici bazate pe stiinta pentru atingerea inteligentei inimii tale

„Creierul mic” din inima

In 1991, o descoperire stiintifica publicata in revista Neurocardiology a pus sa se odihneasca orice indoiala lungite ca inima omului este mai mult decat o pompa. Numele jurnalului ne ofera un indiciu asupra descoperirii unei relatii puternice intre inima si creier care nu au fost recunoscute in trecut.

O echipa de oameni de stiinta condusa de J. Andrew Armor, MD, Ph.D., de la Universitatea din Montreal, care a studiat aceasta relatie intima intre cei doi, a descoperit ca aproximativ 40.000 de neuroni specializati, sau neurite senzoriale, formeaza o retea de comunicare in cadrul inima. Pentru claritate, permiteti-mi sa spun ca termenul neuron descrie o celula specializata care poate fi excitata (stimulata electric) intr-un mod care ii permite sa partajeze informatii cu alte celule din corp. In timp ce un numar mare de neuroni sunt evident concentrati in creier si de-a lungul maduvei spinarii, descoperirea acestor celule din inima si a altor organe, in numar mai mic, ofera o noua perspectiva asupra nivelului profund de inteligenta cardiaca si de comunicare care exista in interiorul corpului.

Neuritele sunt proiectii minuscule care provin din corpul principal al unui neuron pentru a indeplini diferite functii in organism. Unii duc informatii departe de neuron pentru a se conecta cu alte celule, in timp ce altii detecteaza semnale din diverse surse si le transporta catre neuron. Ceea ce face ca aceasta descoperire sa fie exceptionala este faptul ca neuritele din inima indeplinesc multe dintre aceleasi functii care se gasesc in creier.

In termeni simpli, Armor si echipa sa au descoperit ceea ce a devenit cunoscut drept micul creier din inima si neuritele specializate care fac posibila existenta acestui mic creier. Dupa cum spun oamenii de stiinta care au facut descoperirea in raportul lor, „creierul inimii” este o retea complexa de nervi, neurotransmitatori, proteine ​​si celule de sprijin similare cu cele gasite in creierul propriu-zis.

Descoperirea a 40.000 de neuriti senzoriali din inima umana deschide usile unor posibilitati vaste noi, care sunt paralele cu cele descrise cu exactitate in scripturile unora dintre cele mai vechi si apreciate traditii spirituale. Un rol cheie al inteligentei cardiace este de a detecta modificarile hormonilor si a altor substante chimice din corp si de a comunica aceste modificari creierului, astfel incat sa poata satisface nevoile noastre in consecinta.