Covoarele si mochetele din casa ta au nevoie de grija specialistilor!

Un covor curat este important atat pentru aspectul casei tale, cat si pentru sanatatea oamenilor ce locuiesc acolo. Covoarele patate si murdare pot elimina atmosfera linistita din casa, in timp ce bacteriile si praful pot contribui la aparitia problemelor respiratorii. Exista un numar mare de moduri de a curata covorul, in functie de tipul de murdarie. Persoanelor carora timpul nu le permite sa treaca printr-un astfel de proces migalos le este indicat sa aleaga o solutie alternativa. Exista servicii care ofera curatare covoare cu solutii ecologice.

Exista diferite metode de pentru a curata covorul ce variaza in functie de tipul de murdarie.

1. Aspirarea

In cazul in care trebuie sa indepartati praful sau alte depuneri similare de pe suprafata covorului, principala optiune este aceea de a-l aspira. Pregateste camera, adunand toate jucariile, hartiile si alte obiecte ce ar putea interfera cu capatul aspiratorului, in special cele mici, ce ar putea patrunde in interiorul dispozitivului si ar putea provoca daune mecanismului.

Foloseste cat mai multe accesorii puse la indemana. Capetele de aspirare pot contribui la indepartarea murdariei din locuri greu accesibile, precum marginile sau colturile.

Aspira in toate directiile, din spate in fata si invers, in timp ce capatul va fi mutat si in lateral. Acest procedeu va fi eficient in special daca aveti animale de companie, pentru a indeparta firele de par.

Repetati intreg procesul cat mai des posibil, recomandat ar fi ca actiunea sa aiba loc saptamanal. Daca timpul liber pe care il aveti la dispozitie nu este unul suficient, apelati la o spalatorie covoare din Ploiesti, apreciata deopotriva de catre clientii si competitorii sai.

2. Spalarea regiunii afectate

E posibil sa patati covorul intr-o anumita zona. Nimeni nu doreste sa spele un covor intreg pentru a remedia problema, asa ca indicat ar fi sa actionam direct la punctul afectat. Putem sa folosim un prosop uscat si cateva solutii pentru a face asta. Prosoapele care au model sau sunt colorate pot transfera culoarea spre covor.

Asigurati-va ca inainte de a trece la curatarea petei veti folosi un prosop alb, curat, pentru a indeparta murdaria care nu a apucat inca sa se impregneze in materialul covorului. Luati un alt prosop atunci cand indepartati pata.

Nu folositi perii de orice fel pentru ca acestea pot diminua calitatea fibrelor. Curatarea pe zone este doar o solutie de moment, asta nu inseamna ca de fiecare data cand covorul se murdareste vom opta pentru asta.

Poti opta pentru o solutie speciala care sa indeparteze murdaria fara sa lase urme sau sa schimbe culoarea covorului. Inainte de a folosi produsul, testeaza-l pe o alta suprafata care nu se afla in actuala componenta a locuintei.