Concertul pentru Obama a adunat zeci de mii de spectatori

Zeci de mii de persoane s-au adunat ieri in fata monumentului Lincoln Memorial la Concertul We Are One, anunta The Independent. U2, Beyonce si Bruce Springsteen au cantat, sarbatorind in avanpremiera instalarea in functie a lui Barack Obama.

Desi de-abia incepand de maine, fostul senator de Illinois va deveni oficial Presedintele Statelor Unite, americanii sarbatoresc de pe-acum. Spectacolul de duminica a fost un preambul la ceremonia fastuasa care va avea loc maine. Intre momentele muzicale, pe scena au vorbit nume importante de la Hollywood, ca Denzel Washington, Tom Hanks (care i-a adus un omagiu lui Abraham Lincoln) sau Jamie Foxx. In incheiere, Barack Obama a tinut un scurt discurs in care a multumit cantaretilor care au urcat pe scena, pentru ca “ne-au reamintit de ce iubim America”. El a vorbit si despre asteptarile deja foarte inalte ale populatiei: “foarte putine generatii au avut de infruntat vremuri atat de grele ca cele pe care le avem acum in fata. Nu voi pretinde ca rezolvarea acestor probleme va fi una facila. Va dura mai mult de o luna sau un an, probabil va fi mult mai mult. De-a lungul drumului vor fi piedici si zile care vor pune la incercarea hotararea noastra, ca natiune.”

smart guess: Este de remarcat, pe langa devotamentul si entuziasmul inca viu al sustinatorilor lui Obama, prudenta pe care acesta a adoptat-o in discursul sau. Evident, nimeni nu se asteapta ca de miercuri, toate problemele lumii sa fie rezolvate, dar cred ca vor incepe sa apara si acei oameni care vad in aceasta atitudine un pas inapoi.

smart info: Unul dintre cei mai devotati sustinatori ai lui Obama, Bruce Springsteen, a vorbit, intr-un interviu pentru Observer Music Monthly, despre guvernarea Bush. Cantaretul din New Jersey a declarat ca “am avut o administratie oarba, din punct de vedere al istoriei, care n-a luat in considerare trecutul; mii de oameni au murit, vieti au fost ruinate si lucruri groaznice s-au intamplat pentru ca n-au avut simtul istoriei reale.”