Clima Center anunță scăderi ale costurilor cu până la 60% cu ajutorul pompelor de căldură aer-apă

Reprezentantul departamentului tehnic din cadrul companiei Clima Center, Kasziba Radu, explică principiile de funcționare ale pompelor de căldură comercializate de Clima Center, precum și beneficiile care au crescut vânzarea acestora cu până la 15% în 2018.

Clima Center anunță scăderi ale costurilor cu până la 60% cu ajutorul pompelor de căldură aer-apăScopul integrării pompelor de căldură ce ajută la încălzirea locuinței nu este doar acela de a proteja mediul înconjurător, ci și de a ajuta populația să economisească din cheltuielile lunare ale casei, iar feedback-ul românilor care au testat eficiența pompelor de căldură aer-apă este surprinzător: Costurile de consum se reduc din prima lună de iarnă și se pierde cu 35% mai puțină energie.

O pompă de căldură aer-apă oferă cheltuieli cu 50% până la 60% mai scăzute pentru încălzirea locuinței decât un sistem tradițional ce necesită combustibil fosil, cum ar fi cazanul pe bază de ulei sau gaz, iar acest lucru este sesizabil în bugetul familiei pe timpul iernii în special. Dar pe lângă costurile scăzute, pompa de căldură aer-apă are o eficiență de la 320% la 400% sau mai ridicată comparativ un cazan de condensare care are o eficiență de numai 92%. Acest lucru înseamnă în mod esențial că, pentru fiecare 4 unități de căldură introduse în casă sau clădire, 3 dintre aceste unități sunt independente de mediul exterior.

Pompele de căldură aer apă, beneficii pentru utilizator și pentru mediul înconjurător

Principalul beneficiu al unei pompe de căldură aer-apă pentru un proprietar este o eficacitate foarte ridicată, rezultând costuri reduse de încălzire. Deoarece cea mai mare parte a energiei termice furnizate casei este extrasă din resurse naturale, există o producere redusă de dioxid de carbon.

Pompele de căldură aer-apă extrag energia termică din aerul exterior pentru a încălzi încăperea. O pompă de căldură aer-apă are o unitate de schimbător de căldură exterioară care este ca un radiator de mașină, dar în loc de a expulza căldura în aer, aceasta necesită căldura din aer. Aerul este tras prin schimbătorul de căldură de un ventilator de fiecare dată când pompa de căldură este pornită, iar schimbătorul de căldură al pompei aer-apă are un agent frigorific care trece prin acesta, capabil să absoarbă căldura la o temperatură scăzută. Acest lucru înseamnă că aerul este unul dintre pilonii principali prin care pompa de căldură funcționează, și cum aerul este o resursă naturală inepuizabilă, aceasta devine prietenoasă cu mediul înconjurător.

În cazurile de temperaturi scăzute din timpul iernii, spre deosebire de alte astfel de produse, pompele de căldură aer-apă de la Clima Center pot încălzi casa sau clădirea chiar și atunci când temperaturile ajung la -15 grade. Agentul frigorific ce a fost specificat mai devreme este apoi comprimat sau pompat până la o temperatură mai ridicată de către compresor, la fel ca în frigider. Temperatura pe care pompa de căldură aer-apă o extrage din aer nu poate fi decât la o temperatură scăzută, dar această căldură poate fi pompată pentru a încălzi apa la 55 sau 60 de grade. Acest fapt ajută la pomparea constantă a apei calde în locuință, fără a întâmpina dificultăți.

Reprezentantul departamentului tehnic, Kasziba Radu, cel ce se ocupă de mentenanța produselor Clima Center susține următoarele: „Designul sistemului proiectat cu ajutorul Clima Center se potrivește cel mai bine cu proprietățile clienților, în funcție de cerințele și stilul acestora de viață. Sunt luate în considerare aspectele precum spațiul disponibil, cererea de căldură, stilul de viață, dar și alți factori. De aceea există diverse modele ce se mulează pe cerințele clienților. Spre exemplu modelul Hitachi Yutaki M este potrivit locuințelor de maximum 140 mp, Hitachi Yutaki S este pentru încăperi ce se bucură de o suprafață de până la 300 mp, Hitachi Yutaki S-Combi se poate conecta la un panou solar și reduce până aproape de 0 costul cu factura de energie electrică și nu în ultimul rând modelul Hitachi Yutaki S80 ce este adaptat locuințelor ce dețin sisteme de încălzire cu calorifere.”.

Pompele de căldură aer-apă de la Clima Center, au un rol esențial în reducerea costurilor clienților ce aleg serviciile oferite de aceștia, unde confortul clienților este mai presus de orice. Pentru mai multe informații referitoare la sisteme de încălzire ale erei moderne,  Kasziba Radu vă stă la dispoziție  la numărul de telefon 0771480551, ori la adresa de e-mail office@climacenter.ro.