Cheile pentru o relatie de dragoste de lunga durata

Oamenii pot indura relatii pe termen lung in multe feluri, dar ei vor prospera doar daca vor face cateva gesturi care au rolul de a intari relatia. Cu alte cuvinte, puteti sa imbatraniti cu partenerul dvs. in multe feluri, dar veti deveni mai creativi prin practica constanta a catorva actiuni, care sunt cheile pentru a face relatia mai interesanta si mai puternica.

Daca doriti o relatie apropiata, vibranta si de lunga durata, trebuie sa deveniti interesati de a va lua un angajament. Este important ca partenerii sa invete sa-si ia angajamente reale unul fata de celalalt. Exista o arta a angajamentului, dar aproape nimeni nu stie cum sa o practice. Prima arta de angajament este de a identifica si de a recunoaste angajamentele inconstiente care ne determina sa sabotam armonia relatiilor noastre. Angajamentele reale pot fi facute numai cu privire la lucrurile pe care le puteti controla. Angajamentele reale sunt verificabile.

Daca faceti un angajament fals, cum ar fi „Promit sa va iubesc pentru totdeauna”, ati stabilit o situatie imposibila, promitand o iluzie. Nimeni nu se poate angaja sa iubeasca pe cineva pentru totdeauna. Dragostea este un sentiment mister, iar misterele, prin insasi natura lor, sunt in afara controlului nostru. Un angajament real ar fi sa va angajati sa ii spuneti partenerului adevarul despre momentul in care va simtiti iubitori si despre cel in care nu sunteti. Acest tip de angajament construieste o iubire de lunga durata si salveaza relatii in timp ce activeaza fluxul de intimitate si creativitate. Atunci cand cuplurile isi fac aceste angajamente, relatiile lor se dezvolta.
Daca doriti o relatie de lunga durata care este atat vitala cat si creativa, trebuie sa deveniti transparenti din punct de vedere emotional. Pentru a merge pana la o apropiere maxima, trebuie sa eliminati toate barierele in calea vorbirii si a ascultarii si sa fiti deschisi cu partenerul.

Daca doriti o relatie pe termen lung, care este atat vitala cat si creativa, trebuie sa rupeti ciclul de vina si critica – este o dependenta care slabeste energia creativa si rupe armonia si dinamica cuplului. Fiecare partener trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru tot ce are loc in relatie.

Daca doriti sa creati o relatie de lunga durata, trebuie sa deveniti un maestru al aprecierii verbale si non-verbale. Partenerii trebuie sa se aprecieze reciproc si sa invete sa-si exprime parerile intr-un mod constructiv.