Cele mai puternice remedii naturale pentru a atenua durerile de cap

Migrena, in general, este o durere de cap episodica care poate fi dezactivata. Cuvantul migrena este o versiune franceza a cuvantului latin hemicrania, adica „jumatate din craniu”. Aceasta se refera la tendinta migrenei de a afecta o jumatate din cap in timpul unui atac.
Pe baza cercetarilor, urmatoarele substante nutritive si ierburi sunt recomandate ca remedii naturale pentru migrene. Ca si in cazul altor maladii, fiecare migreneur este diferit si necesita terapie individualizata. In special, migrena transformata, transformarea atacurilor de migrena periodica la dureri de cap zilnice, de obicei in prezenta medicamentelor excesive, necesita monitorizare foarte atenta. Este recomandata supravegherea medicala. Studiile stiintifice demonstreaza modificari metabolice ale migrenei transformate care nu sunt prezente in migrena netransformata.

1. Magneziu
S-a cunoscut de ceva timp ca persoanele cu migrena au niveluri reduse de magneziu, atat in ​​ser cat si intracelular. Pana la 50% dintre pacienti au scazut magneziu in timpul unui atac acut. In plus, o perfuzie intravenoasa de magneziu poate intrerupe un atac acut si suplimentarea zilnica orala cu magneziu poate reduce frecventa atacurilor de migrena. Magneziul ca remediu pentru migrene reduce simptomele in mai multe moduri. Magneziul ca remediu pentru migrene este esential cu doze de la 200 mg de doua ori pe zi pana la 400-500 mg de doua ori pe zi, in functie de toleranta GI.

2. Taurina
Unul dintre remediile naturale pertinente pentru migrene este efectul taurinei asupra glutamatului, GABA si calciului intracelular. Taurina pare sa inhibe efectul glutamatului de a creste calciul intracelular. Acest lucru a fost bine stabilit in studiile de la Universitatea din Kansas in 2001. Lucrarea ulterioara a demonstrat o reducere a influxului de calciu prin canale specifice de tensiune de calciu si canalul de calciu al receptorilor NMDA. Magneziul a fost esential pentru efectul taurin.

Taurina protejeaza neuronii impotriva excitotoxicitatii glutamatului prin prevenirea depolarizarii membranei induse de glutamat, probabil prin efectul ei in deschiderea canalelor de clor si, prin urmare, prevenind cresterea indusa de glutamat in influxul de calciu.
Dozajul acestui remediu natural pentru migreni variaza intre 500-4000 mg / zi in doua doze divizate. Tauratul de magneziu poate fi un mod eficient de a se suplimenta cu ambele substante nutritive.

3. CoQ10
Prin cresterea nivelului de CoQ10, este posibil sa se imbunatateasca nivelul de energie celulara, ceea ce face creierul mai rezistent la procesul de migrena. Au fost efectuate mai multe studii pozitive. Un studiu deschis, efectuat la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia, la treizeci si doi de pacienti a aratat un beneficiu semnificativ de 150 mg pe zi pentru ameliorarea migrenei naturale. Este un nutrient foarte sigur, dar coq10 de inalta calitate, de inalta doza poate fi costisitor. Dozele de CoQ10 care sunt utile ca o remediere naturala pentru migrena variaza de la 30 mg la cateva sute de mg / zi. Doza standard de riboflavina este de 400 mg pe zi.