Cele mai importante sfaturi pentru intretinerea unui foraj

Incepand de la cele pentru uz casnic si pana la cele industriale, forajele sunt o sursa care asigura nevoia de apa indispensabila existentei. Forajul este procesul prin intermediul caruia se formeaza o gaura in pamant cu ajutorul unor utilaje speciale, pentru a extrage apa limpede si potabila. Din nefericire, in timp, forajele inceteaza sa mai functioneze corespunzator. Tocmai de aceea, pentru a contribui la cresterea duratei de viata a unui foraj este esential sa tineti cont de cateva aspecte care va vor ajuta sa apelati la intervale cat mai mari de timp la masuri precum denisiparea, schimbarea pompei sau perierea filtrelor.

Un foraj de calitate care sa va aduca numai satisfactii necesita interventia unei echipe de specialisti care sa aiba experienta necesara pentru a rezolva orice problema in timp util si cu profesionalism. Exista numeroase firme care executa foraje puturi in Bucuresti si in alte zone din tara cu ajutorul celor mai noi tehnologii care va garanteaza un serviciu de calitate. Preturile sunt si ele adapatate nevoilor, asa ca in cazul in care aveti nevoie de ajutor profesionist, nu ezitati sa apelati la aceste servicii.

 

Executii de foraje pentru apa potabila

In primul rand, dupa ce preluati forajul de la persoana care l-a construit este foarte important sa pompati cat mai multa apa, un timp mai indelungat, pentru a evita blocarea filtrelor cu anumite particule care se pot depune pe peretii acestora. In urma acestor pompari intre strat si pietris se formeaza un filtru invers care va filtra particulele fine. In acest fel transportul acestor impuritati este blocat si forajul poate sa fie oprit saptamani intregi, fara sa existe riscul sa va treziti cu el nisipat.

Garantia pompei sau a hidroforului este redata de ciclurile de pornire/oprire. La fiecare oprire o cantitate infima de particule in suspensie se decanteaza si se depun pe decantor, ceea ce in timp conduce la infundarea filtrelor. Asadar este foarte important sa proiectati instalatia de alimentare astfel incat sa aveti un numar cat mai mic de cicluri de pornire/oprire.

Durata de viata a unui foraj este influentata si de marimea debitului necesar. Plecand de la acesta puteti alege si diametrul potrivit al viitoarei pompe submersibile. Un alt sfat legat de intretinerea forajului presupune necesitatea folosirii unui furtun de refulare la hidrofor care sa aiba un diametru corespunzator debitului. Producatorii nu fac modificari ale pompelor in functie de fiecare debit, asa ca este foarte posibil sa cumparati o pompa cu un diametru de care sa nu aveti nevoie. De obicei cele mai multe sunt prevazute cu un diamtreu care sa poata transporta debitul gamei din care fac parte. Daca furtunul nu are un diametru potrivit este posibil ca anumite particule sa se adune deasupra pompei si in timp sa blocheze refularea.