Cele mai importante detalii tehnice ale frezelor de zapada pe benzina

Considerate a fi cele mai performante modele de freze de zapada, versiunile care functioneaza pe benzina sunt apreciate de publicul larg pentru ca au o putere sporita, fiind disponibile in doua variante clasice: frezele de zapada cu o singura zona de evacuare sau modelele cu evacuare in doua trepte. Din perspectiva specificatiilor tehnice, frezele de zapada care functioneaza pe baza de combustibil isi depasesc competitoarele electrice, tocmai pentru ca ele pot fi achizitionate intr-o gama mult variata de dimensiuni, avand totodata motoare mult mai puternice.

De ce sunt importante reperele dimensionale ale acestor echipamente? Raspunsul este unul simplu si se raporteaza, in primul rand, la fiabilitatea pe care o ofera proprietarilor. Astfel, modelele de freze de zapada pe benzina pot fi considerate mult mai capabile sa genereze publicului autohton autonomia de care acestia au nevoie in utilizarea lor.

Daca va aflati pentru prima data in ipostaza de a cumpara un astfel de echipament, atunci ar trebui sa intelegeti faptul ca investitia intr-o freza de zapada este una de lunga durata, motiv pentru care va recomandam sa va indreptati catre tehnologia de top a magazinelor de profil. Un exemplu elocvent este reprezentat de freza de zapada Hecht 9661 SE, prevazuta cu un motor termic generos, de aproximativ 196 de cmc.

In pofida dimensiunilor sale proeminente, aceasta se dovedeste ultra – performanta in lupta cu zapezile indraznete propuse de sezonul alb, mai ales ca dispune de 8 viteze si de un cos de aruncare ajustabil, gata sa realizeze rotatii dupa un unghi de 190 de grade. Printre avantajele pe care le ofera proprietarilor se numara registrul termic deosebit de permisiv in care poate fi pornita, de vina fiind stecherul de 230 de volti din ansamblul sau, la care se adauga suprafata echipata cu numeroase crampoane – accesorii ideale pentru a-i imprima acesteia o functionalitate ridicata pe terenurile usor accidentate.

Iar daca aceste beneficii nu au fost suficiente pentru a va convinge sa achizitionati modelul Hecht 9661 SE, atunci va recomandam sa oferiti atentie urmatoarelor criterii esentiale in momentul in care doriti sa intrati in posesia unei freze de zapada Hecht:

  • Urmariti cu atentie echipamentele care poseda manere incalzite deoarece temperaturile vitrege din timpul iernii nu vor deloc prietenoase cu mainile si palmele dumneavoastra, mai ales daca va decideti sa utilizati freza de zapada la orele diminetii.
  • Existenta unui panou intuitiv de comanda. Insa, pentru a fi fericitul proprietar al unui astfel de model trebuie sa plusati la nivel financiar, costurile unei astfel de tehnologii fiind mult mai ridicate decat cele pe care le implica o freza de zapada clasica, fara functii personalizate.
  • Simplitatea setarilor de baza. Da, este esential sa mizati pe un echipament manevrabil, fiabil si ergonomic, in pofida tehnologiilor care va pot oferi numeroase batai de cap inainte de a le deslusi misterele. Alegeti un model caruia ii puteti seta imediat viteza de lucru, dar si ceilalti parametrii importanti: inaltimea si latimea de functionare, dar si distanta de aruncare a omatului.
  • Nu in ultimul rand, oferiti atentia cuvenita lamelor, materialul recomandat pentru constructia acestora fiind otelul inoxidabil. Pentru un asemenea model va trebui sa scoateti din buzunar o suma ceva mai mare, insa vor disparea si grijile referitoare la rezistenta, durabilitatea si logeviviatea lamelor.