Cele mai frumoase fatade din lemn: recomadari 2018

Trendurile in materie de design exterior isi focalizeaza atentia in 2018 asupra aspectului textural al lemnului. De fapt, designerii promoveaza lemnul ca fiind un material care nu se demodeaza, ramane clasic si invoca o atmosfera rafinata atunci cand este contrazis de elemente si accesorii moderne. In acest sens, fatadele din lemn raman in prim-plan ca fiind primele recomandari pentru persoanele care doresc sa isi reconfigureze locuinta la exterior, motiv pentru care este important sa fiti la curent cu cele mai fierbinti trenduri si recomandari in materie de fatade din lemn:

Trend alert 2018: Fatade din lemn termotratat

Lemnul termotratat reprezinta o varianta excelenta pentru persoanele care doresc sa apeleze la fatade sau pardoseli exterioare. Lemnul termotratat este dedicat, de fapt, amenajarilor exterioare, deoarece, in urma procesului de tratare la care este supus lemnul brut, acesta devine imun la conditiile vitrege si clima ce poate asupri orice alt tip de suprafata. In functie de preferintele estetice, specialistii va recomanda:

Fatade din lemn din frasin termotratat

Acestea ofera o imagine inedita ansamblului. Fatadele din lemn din frasin termotratat sunt disponibile in nuanta de maro inchis, nuanta care survine ca urmare a concentratiei de frasin. Locuinta dumneavoastra se va bucura de un aspect de cabana, insufland un peisaj natural si deosebit. Dimensiunea placilor este de 21x95x1000-4000 mm, lucru care amplifica aspectul exterior, deoarece sunt subliniate despartiturile fine dintre acestea, care dau impresia de ansamblare idealista a cadrului extern.

Fatade din lemn din pin termotratat

Pinul termotratat pastreaza aspectul texturat, motiv pentru care este preferat de persoanele care sunt pasionate de un design rustic si usor familiar. Fatadele din lemn din pin termotratat sunt disponibile intr-o nuanta intensa de maro, capatand o culoare de caramel atunci cand este asociat cu elemente decorative in nuante deschise. Totodata, pretul lemnului din pin termotratat este cu aproape jumatate mai scazut decat frasinul termotratat, insa alegerea finala depinde si de preferintele dumneavoastra in materie de estetica.

Design exterior exotic

Totodata, specialistii ne recomanda in 2018 fatadele din lemn exotic. La momentul actual, pe piata exista o gama extinsa de specii de lemn care va pot satisface asteptarile in materie de design exterior, respectiv la capitolul fatade in lemn. Astfel, fatadele din lemn Padouk sunt excelente pentru vile si ansambluri aflate in zonele limitrofe ale oraselor, in timp ce fatadele din lemn Cumaru fac o impresie deosebita atunci cand sunt asociate cu ansambluri urbane, generand un aspect original, iar fatadele din lemn Ipe pot fi utilizate pentru amenajarea institutiilor publice si fatadele din lemn Iroko din catalogul http://www.e-parchet.ro/ro/fatade-din-lemn/ sunt ideale pentru infrumusetarea cafenelelor si pub-urilor usor atipice.

Fatadele din lemn reprezinta elemente de reala importanta atunci cand vine vorba despre designul exterior, deoarece acestea au puterea de a investi imobilul sau ansamblul cu un aspect original. Sunt acea pata de culoare care inspira locuitorii, intrucat aspectul lor texturat face trimitere la un mediu sanatos si curat. Daca si dumneavoastra sunteti in cautarea unor fatade din lemn, ar fi indicat sa ascultati sfaturile designerilor de amenajari exterioare si sa alegeti lemnul termotratat sau lemnul exotic pentru noile fatade. Bucurati-va de o locuinta la moda si confortabila!