Cele mai bune filme din 2019

Revolutia finala a filmelor care debutau in anul 2010 a ajuns ca anul acesta sa ne spuna adio pentru totdeauna. Echipajul Avengers care a inaugurat omniprezenta lui Marvel si a agatat body-urile , dar franciza probabil va continua sa dainuie, lansand noi eroi pe marile ecrane. Faimosul Razboiul Stelelor a lansat „Rise of Skywalker”, punand capat saga eroului sau titular, chiar daca exista mai mult (cu atat mai mult ) pe orizontul galaxiei, indiferent daca este implicat sau nu Luke. Si intre a renunta la proiectele de la noua achizitie 21st Century Fox, Disney a lansat un trio de rebooturi precum – „ Dumbo ”, „ Aladdin ”, „ The Lion King ” – si si-a luat ramas bun de la creativitate ca model de afaceri predominant.

Aceste filme au fost sau vor fi hituri masive, indiferent de disponibilizarile lor. In ele, vedem o industrie nesigura cum altfel sa prospere, pe fondul unei piete supraaglomerate, care continua sa se orienteze catre platforme de streaming si continut de forma scurta .

TOP 16 filme produse in 2019

16. Booksmart

15. Ready or Not

14. The Lighthouse

13. One Child Nation

12. The Irishman 

11. Marriage Story 

10. Climax 

9. Pain & Glory 

8. Uncut Gems 

7. The Farewell 

6. Little Women 

5. Portrait of a Lady on Fire 

4. Hustlers 

3. Her Smell 

2. Once Upon a Time in Hollywood 

1. Parasite 

A fost un an ciudat: ingrozitor in prima jumatate, minunat in al doilea. Ceea ce persista cel mai mult sunt dezbaterile, care ar putea fi cel mai mare lucru din 2019. Ar fi „Joker”, un descantec despre un clovn neinteles care primeste o arma, starneste violenta si copiatului ? Filmele de supereroi sunt de cinema, sau nah ? De ce erau dintii lui Sonic the Hedgehog atat de mari ? Cine a decis ca Jason Derulo ar putea imparti facturarea cu Judi Dench? Este posibil sa nu avem niciodata toate raspunsurile.