Cel mai tanar IT-ist din lume

Marko Calasan, din Skopje, Macedonia, a devenit cel mai tanar administrator de sistem din lume, anunta The Daily Telegraph. Pustiul are numai opt ani si, pentru a deveni IT-ist, a trebuit sa treaca un examen al companiei Microsoft.

Marko a dat semne inca din “frageda pruncie” ca are abilitati deosebite de invatare. El stie sa citeasca si sa scrie inca de la varsta de doi ani. Cam tot de-atunci dateaza si pasiunea sa pentru calculatoare. Printre planurile sale de viitor se numara si dezvoltarea unui nou sistem de operare. Parintii sai, care conduc o scoala de calculatoare, spun ca atunci cand intampina probleme tehnice, il cheama pe Marko sa le repare calculatoarele.

Printre pasiunile tanarului informatician se mai numara matematica, astronomia si fizica. Un alt hobby recent al lui Marko este experimentul de la Geneva ce incearca recrearea Big Bangului.

smart guess: Pustiul si parintii lui sunt de admirat. Ramane de vazut varsta la care va reusi sa preia Imperiul Microsoft. Pun pariu, totusi, ca, oricat s-ar chinui, el nu va putea compune slagare internationale si nici nu cred ca o sa-si lanseze vreo papusa cu numele lui.