Ce trebuie sa stii despre fertilitate

Guest post:

Gandul de a-mi ingheta ouale nu mi-a trecut cu adevarat in minte. Pana s-a intamplat. Am implinit 35 de ani mai devreme in acest an si as minti daca as spune ca acele doua cifre simple nu ma obliga sa ma intreb daca sunt unde trebuie „sa fiu” in viata mea. Ar trebui sa fiu casatorita? Ar fi trebuit sa am propria mea familie? Ar fi trebuit sa am un copil pana acum, poate doi? Ce inseamna „chiar” si cine ajunge sa defineasca cum arata asta?

In timp ce prietenele mele de 30 de ani, singure, de sex feminin, se invarteau peste frica de ceasurile lor biologice, de multe ori ma simteam vinovata sau ma intrebam de ce nu am avut niciodata aceste sentimente. „De ce mi-as ingheta ouale daca sa am copii inseamna mai intai sa gasesc un partener?”, M-as intreba. „Nu-mi permit sa scot acum 15.000 de dolari!” Sau scuza clasica: „Pur si simplu nu am timpul necesar”. Acestea au fost toate minciuni. Eram freelancer, aveam economii si eram single.

„Iti ingheata ouale, astfel incat sa nu fii hotarat sa ai copii acum”, a spus cel mai bun prieten al meu, care a finalizat procesul cu opt luni mai devreme. Asta era tot ce imi trebuia sa aud pentru ca comutatorul sa se stinga in creierul meu. Nu am decis daca vreau copii acum. Imi pastrez fertilitatea, astfel incat atunci cand l-am cunoscut pe „cel” mai tarziu in viata, as fi facut toate masurile necesare pentru a creste sansele de a avea un copil daca am fi decis sa avem copii impreuna. Asa ca, in aprilie a acestui an, am inceput sa fac ceea ce fac majoritatea oamenilor atunci cand incearca sa se educe: am coborat in ​​gaura iepurelui negru cunoscuta drept Google. Cat costa inghetarea oualor? Asigurarea acopera inghetarea oualor? Cum este procesul?

Am fost dezamagita sa aflu ca asigurarea mea nu acopera procedura de recuperare a oualor, dar cum ar putea fi asta? Nu a fost aceasta o polita de asigurare, la fel cum cumparati o asigurare auto in caz de accident sau o asigurare la domiciliu in caz de incendiu? Imi asiguraam ouale in cazul in care viitorul meu partener aparea si nu puteam concepe.