Ce sunt salturile cuantice?

Expresia populara „saltul cuantic” este folosita in vorbirea engleza comuna pentru a descrie un salt mare – dar pentru fizicieni, salturile cuantice sunt minuscule, discrete (indivizibile) si abrupte. Ideea particulelor cuantice este aceea ca ele pot exista sub forma materiala la un nivel de energie sau la altul, dar nu intre ele. Cand se observa particule cuantice care fac o saritura cuantica de la o stare la alta, oamenii de stiinta le privesc aparand si clipesc.

Saltul cuantic este procesul prin care o persoana are in vedere un rezultat sau o stare de fiinta dorita care este diferita de situatia existenta – si prin respectarea clara a acestei posibilitati si furnizarea de energie suficienta, face un salt in acea realitate alternativa. Ideea din spatele saltului cuantic este ca traim intr-o multitudine de universuri paralele. De obicei, aceste realitati alternative nu au nicio legatura intre ele. O saritura cuantica poate fi facuta printr-un fel de strangere de mana prin timp si spatiu – aceasta conexiune formeaza o punte care permite unei persoane care experimenteaza un salt cuantic sa ajunga fizic intr-o alta realitate. Conexiunea este atat de totala incat o persoana poate merge literalmente intr-un alt loc si timp.

Vi se pare ceva din afara sau prea indepartat pentru a fi real? In timp ce sariturile cuantice pot suna la inceput ca o idee din fictiunea stiintifica, acest termen acopera de fapt o gama larga de experiente de la destul de banal la cele cu adevarat extraordinare. Pe masura ce aflati mai multe despre diverse exemple de salturi cuantice, probabil ca veti recunoaste experiente comune din viata de zi cu zi cand ati facut salturi cuantice – adesea fara sa va dati seama la momentul respectiv.

Imagineaza-ti exemplul unui copil care primeste un sarut al mamei dupa ce a cazut si a jupuit un genunchi care se simte brusc mult mai bine … sau oricare dintre participantii la studiile clinice cu dureri de cap care, la luarea unui placebo (cum ar fi o pastila de zahar), este uimit sa gaseasca o durere de cap groaznica disparuta. Vizualizati un alt exemplu de om care se pregateste pentru un interviu imbracandu-se pentru succes … in tinute purtate de cei care iau deciziile de angajare. In aceste exemple, nu gasim niciun motiv bazat pe materiale pentru care copilul si participantul la studiile clinice se simt mult mai bine, iar persoana intervievata se simte mult mai sigura si mai sigura de sine; dar sansele sunt foarte bune ca au simtit imbunatatiri inexplicabile.