Ce sunt probioticele si cum iti ajuta sistemul imunitar?
Probioticele sunt definite oficial de catre Organizatia mixta a agriculturii din cadrul Grupului de lucru al Organizatiei Natiunilor Unite si Organizatiei Mondiale a Sanatatii ca „microorganisme vii care, atunci cand sunt administrate in cantitati adecvate, confera un beneficiu pentru sanatate gazdei”. In principiu, probioticele in acest moment sunt bacterii vii si drojdii care va ofera beneficii pentru sanatate daca le luati in cantitati adecvate.
Suplimentele probiotice nu sunt medicamente (in Statele Unite), desi forme superpotante pot fi obtinute prin prescriptie medicala. Ca atare, nu sunt destinate sa trateze sau sa vindece orice boli, mentale sau fizice. Probioticele beneficiaza si completeaza un mod de viata sanatos, umplut cu hrana nutritiva, exercitii adecvate, somn de restaurare, angajari sociale benefice, expunere redusa la toxine si hidratare cu apa curata.
Probioticele fac parte din microbiota organismului, colectia de microbi. Suma microbiotei si activitatile sale metabolice se numeste microbiomul tau. Veti vedea adesea cuvantul „microbiom” utilizat pentru a desemna atat microbiota, cat si efectele ei genetice si metabolice.
Animalele, inclusiv oamenii, au microbi in interiorul lor care ii ajuta in mai multe moduri. Acesti microbi sunt in sens liber, numiti probiotice, insa definitia probioticelor a fost stabilita pentru a desemna microbii care au fost izolati, studiati, testati intr-un vas de laborator si / sau clinic la animale si / sau oameni si au dovedit ca au proprietati benefice . In multe cazuri, amprentele lor genetice au fost secventiate in scopuri de identificare si, de asemenea, pentru a verifica componentele genetice potential daunatoare. Termenul oficial „probiotice” a stabilit criterii specifice pentru studii stiintifice si suplimente probiotice, alimente si bauturi.
In timp ce cele mai multe probiotice se gasesc numai in pastilele probiotice, puteti gasi cateva probiotice bune si / sau alti microbi beneficii pe materii prime; in alimente si bauturi brute si fermentate cum ar fi iaurt, varza, unele branzeturi si in alimentele procesate cu probiotice cum ar fi painea si ciocolata.
Probioticele bune fac mai mult decat sa te protejeze de agentii patogeni din interiorul si din afara corpului tau. Beneficiile pentru sanatate ale probioticelor pot include efecte semnificative asupra digestiei si absorbtiei nutrientilor. Acestia pot utiliza substante alimentare, cum ar fi fibrele solubile, care altfel ar fi inutile pentru nutritia dumneavoastra.