Ce sistem de izolatie sa alegi pentru peretii externi

Confortul termic dintr-o casa este deosebit de important, motiv pentru care este esential sa alegi un sistem de izolatie care sa poata oferi o eficienta deosebita, atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara si sa poata genera costuri cat mai reduse.

Evident, cei mai vizati pereti atunci cand vine vorba despre un sistem de izolatie performant sunt cei exterior. Acestia reprezinta cea mai mare suprafata a invelisului exterior al casei si trebuie sa poata asigura un confort termic cat mai bun. Din pacate, betonul, caramida sau lemnul, care sunt folosite in mod normal la structura unei cladiri, nu sunt intotdeauna suficiente. Astfel, intervine sistemul de izolatie, care din fericire, poate sa fie realizat dintr-o varietate din ce in ce mai mare de materiale, precum placile de polistiren expandat si poate asigura o economie substantiala de energie consumata.

Care sunt cele mai intalnite solutii pentru izolarea casei?

Pentru a obtine niste pereti cat mai eficienti din punct de vedere energetic, trebuie sa se monteze un sistem termoizolator. De regula, acesta este realizat dintr-un material care prezinta proprietati termice foarte bune, cum ar fi urmatoarele:

– Vata minerala de sticla.

– Polistirenul expandat.

– Fibrele de celuloza.

– Spuma poliuretanica.

Alegerea uneia dintre solutiile de mai sus trebuie sa tina cont de buget, de zona unde se afla constructia si de toate particularitatile acesteia. De regula,alegerea trebuie sa fie facuta de un inginer constructor, in urma unei analize exacte. Evident, pentru a avea garantia ca obtii servicii de buna calitate, trebuie sa ai cateva notiuni despre cele mai eficiente solutii.

Pentru asta, trebuie sa tii cont de cateva criterii:

Daca vrei o solutie cat mai eficienta energetic. Este bine sa alegi izolarea casei cu vata bazaltica, in conditiile in care are o rezistenta superioara si proprietati termice deosebite. Polistirenul expandat si vata minerala de sticla sunt si ele deosebite atunci cand vine vorba despre eficienta energetica, insa nu sunt la fel de rezistente.

Daca vrei o solutie ieftina. Polistirenul expandat este, de regula, cea mai ieftina solutie. Evident, la costul acestuia trebuie sa adaugi si materialele auxiliare, precum si mana de lucru necesara pentru serviciul de montaj polistiren.

Daca vrei o solutie rapida si usor de instalat. In cazul in care ceea ce urmaresti este o solutie cat mai rapida, care sa se instaleze usor, exista multe materiale ideale. Vata minerala bazaltica, vata de sticla si polistirenul expandat se monteaza cu o usurinta deosebita si nu necesita cunostinte foarte mari de constructii. Astfel, cu putina informare, le poti monta singur. Evident, cel mai indicat este sa apelezi la niste profesionisti, daca nu vrei sa dai gres.

Daca vrei o solutie ecologica. Exista oameni care urmaresc intotdeauna sa obtina solutii cat mai prietenoase cu natura, lucru cat se poate de firesc. Daca iti doresti o solutie ecologica, lana naturala sau celuloza sunt cele mai bune optiuni in acest sens. Impactul asupra mediului este minim iar eficienta este mare.