Ce se ascunde in produsele de frumusete?

Ati observat cel mai probabil schimbarea culturii catre un aspect mai natural si produse mai simple, mai curate sau ati inceput sa le implementati in propria viata. Dar industria frumusetii a trecut intotdeauna prin moda si tendinte. Este doar o alta nebunie temporara? Care sunt efectele daunatoare ale produselor chimice in produsele cosmetice si de ingrijire personala? Sa retragem perdelele si sa vedem stiinta despre modul in care machiajul conventional, precum si produsele de ingrijire a pielii si de ingrijire a parului ne ranesc pe noi si ecosistemul nostru.

De ce trebuie sa ne indreptam spre cosmeticele naturale

+ Pielea noastra este cel mai mare organ de absorbtie, deci tot ce ne-am pus pe pielea noastra este inmuiat in sange. Produse cum ar fi pastilele pentru controlul nasterii, plasturi de nicotina si alte produse farmaceutice pot fi administrate prin piele tocmai pentru ca sunt atat de permeabile. De fapt, multi experti sunt de acord ca absorbtia prin piele este mai periculoasa decat ingerarea pe cale orala.

+ Substantele absorbite in sistemul digestiv au un usor beneficiu de a trece prin organele noastre de detoxifiere (rinichi, ficat si colon), unde enzimele ajuta la descompunerea lor. Substantele absorbite prin piele nu trec prin acest proces – trec, nefiltrate, direct in sange.

+ Femeile sunt expuse in mod disproportionat acestor pericole. In medie, femeile folosesc douasprezece produse de frumusete pe zi, ceea ce se traduce prin expunerea a mai mult de 168 de produse chimice sintetice. Cea mai variata gama de produse care evolueaza galopand este gama de produse pentru conturarea fetei. Daca sunteti in cautarea unor produse de top, iata aici un ghid complet pentru astfel de produse: http://bebeautiful.ro/conturarea-fetei-pas-cu-pas/

+ Se descopera acum ca toxinele din produsele de frumusete pot reprezenta un pericol major pentru copiii nenascuti. ONG-ul canadian Environmental Defense a testat sangele ombilical al nou-nascutilor si a constatat ca bebelusii se pot naste acum „prepoluati”. Ei au descoperit ca fiecare copil s-a nascut cu 55 pana la 121 de compusi toxici si posibile produse chimice care cauzeaza cancer in corpul lor.

Pentru a va asigura ca folositi produse de calitate, prietene cu mediul si ca tenul dvs. nu va avea de suferit trebuie sa va informati foarte bine in prealabil. Site-urile de specialitate precum bebeautiful.ro face recomandari saptamanale de produse potrivite nevoilor dumneavoastra.