Ce sa nu faci atunci cand ai anxietate

Terapeutii recomanda, in general, sa nu incerce sa rezolve problema prietenului tau – cu exceptia cazului in care iti cer sfatul in mod specific. Ascultarea este mai importanta.

„Adesea, ultimul lucru pe care oamenii il au nevoie atunci cand se simt la pamant este ca cineva pe care se bazeaza sa incerce sa remedieze problema sau sa le spuna ce ar trebui sa faca pentru a se simti mai bine”, spune Fuller. „Nu este intotdeauna la fel de simplu ca acesta, asa ca, venind cu sustinere„ alaturi ”de cineva care intampina dificultati emotionale este un mod foarte reconfortant de a-l sprijini.”

Spunerea unui prieten ca stii cum se simt nu este de obicei nici utila, adauga Fuller, „deoarece elimina gravitatea starii emotionale pe care o traiesc”.

In mod similar, ea avertizeaza impotriva recuperarii prieteniei tale care se transforma intr-o „competitie de anxietate” – care se poate dezvolta, constient sau subconstient.

„Sa spui sau sa sugerezi cuiva ca nu se simte la fel de rau pe masura ce ii diminuezi experienta si ii poate rusina sa creada ca nu este sigur sa-ti impartasesti sentimentele”, spune ea. Deci, cel mai bine nu mergeti pe acel traseu.