Ce fel de stivuitor ar trebui sa alegeti pentru deplasarea paletilor?

Motostivuitorul

Motostivuitorul este utilizat pentru transportul paletilor. Furcile pot ridica un palet de la cativa centimetri fara a efectua operatiunea de frecare…Aceasta este efectuata de obicei manual şi, prin urmare, este usor de utilizat. Greutatea incarcaturilor si distanta care urmeaza sa fie manipulate sunt limitate (mai mica de 800 kg).

Motostivuitoarele electrice sunt mai productive si permit mutarea sarcinilor grele, de pana la doua tone.
Avantajul motostivuitoarelor este faptul ca acestea nu necesita o licenta specifica pentru operarea lui. Soferii de camioane pot folosi propriile lor camioane pentru a descarca propria remorca. Motostivuitoul este folosit numai pentru incarcarea si descarcarea paletilor. El nu poate ridica paletii si apoi sa-i stocheze. Un stivuitor va face treaba.

Stivuitorul

Exista doua tipuri de stivuitoare: stivuitor retractabil si stivuitorul multi-directional.
Stivuitoarele pot incarca interiorul camioanelor cu paleti. Ei au o capacitate de ridicare de cativa metri, suficient pentru a ajunge la acelasi nivel cu camionul.Avantajul este ca stivuitorul nu este limitat pentru a descarca paletii. El poate deplasa diferite tipuri de sarcini: paleti, bobine, …Mai multe accesorii pot fi montate camioanelor pentru a creste versatilitatea lor.

Utilaje de manipulare: gaseste cea mai buna valoare

Preturi echipamentelor de manipulare a materialelor poate fi foarte ridicat, mai ales atunci cand vine vorba de echipamente specializate si puternice. Investitia poate fi rapid recuperata prin cresterea productivitatii prin incarcarea si descarcarea paletilor.