Ce faci atunci cand ai o zi proasta – I

In unele dimineti, doar te trezesti intr-o stare de rahat, cu o durere de cap puternica. Sau primiti un feedback dur de la seful dvs. care va trimite intr-o spirala descendenta. Sau pur si simplu simti ca nimic nu iti merge – de la alarma care nu se declanseaza, pana la ruperea masinii tale cand intarzii, pana la o cearta cu partenerul tau.

Cu totii avem zile din cand in cand. Chiar si terapeutii – profesionistii din domeniul sanatatii mintale care aparent au toate instrumentele potrivite in cutia de instrumente – nu sunt imuni la ei.

„Avem, de asemenea, urcusuri si coborasuri si suntem oameni”, a spus Anabel Basulto, o casatorie si terapeut de familie cu sediul in Orange County, California. „Singura diferenta este ca am fost instruiti sa gestionam stresul, poate un pic mai bine intr-o zi buna, dar poate nu intr-o zi proasta.”

Le-am cerut terapeutilor sa impartaseasca sfaturile sau trucurile care ii ajuta sa se simta putin mai bine atunci cand au o zi proasta.

1. Faceti un dus pentru a apasa butonul de resetare
„Cand am o zi proasta, nu am chef sa fac nimic. Si apoi – surpriza – culcat pe canapea si retragerea din lume imi inrautateste ziua. Sa fac un dus este modul meu de resetare. Dupa aceea, ma revitalizeaza, asa ca am energie pentru a-mi salva ziua. ” – Marisa Franco, psiholog si expert in prietenie