Cat de importanta este eticheta la piscina?

De cate ori ai experimentat sentimentul de a iti parasi pentru o secunda aparatul la care lucrai la sala pentru a te intoarce si a-l gasi ocupat? Neplacut, nu-i asa? Ei bine, acelasi lucru se poate intampla si in cadrul piscinei, caci exista multe persoane nerespectuoase care nu au participat la prea multe cursuri inot la viata lor. Tocmai de aceea ne-am gandit sa configuram un ghid pentru incepatori, astfel incat ei sa nu ajunga in categoria celor care nu sunt vazuti cu ochi prea buni in timpul sedintelor de inot.

Alegerea benzii. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il iei in considerare din acest punct de vedere este viteza benzii pe care urmeaza sa o alegi. In loc sa optezi pentru o banda cu o viteza prea mare pentru puterile tale, mai bine te-ai limita la una care iti permite inotul lin, dupa bunul plac.

Comunicarea. In momentul in care intentionezi sa folosesti o banda straduieste-te sa ii faci si pe ceilalti iti inteleaga dorinta. Si cum poti face acest lucru mai usor decat prin intermediul cumunicarii directe? De asemenea, exista anumite reguli legate de numarul persoanelor care pot imparti o banda. In mod clasic, nu mai mult de trei persoane pot ajunge sa imparta acelasi culoar. Insa, daca exista si benzi libere atunci nu incercati sa folositi un culoar deja ocupat, doar daca nu cumva pe acolo inoata un prieten de-al vostru. Chiar daca am mentionat termenul de comunicare, asta nu inseamna ca puteti socializa dupa bunul plac cu oamenii alaturi de care impartiti culoarul. Nu de alta, insa unii vin la inot dupa un program fix, iar discutiile din timpul antrenamentului pot influenta randamentul intr-un mod negativ.

Modalitatea de impartire a culoarului. Este important sa discutati acest lucru de la bun inceput pentru a nu ajunge in situatia neplacuta de a va intalni, fata in fata, pe la mijlocul traseului. De ce? Ei bine, este de ajuns ca o singura persoana sa nu fie atenta pentru a interveni mici accidente intre partenerii de banda.

Pauze anuntate. Doar in cazul in care impartiti culoarul cu o anumita persoana, bineinteles. Ideea este ca nu va puteti opri in mijlocul bazinului, mai ales daca o faceti spontan. In momentul in care simtiti ca ati ajuns la saturatie, incercati sa ajungeti la unul dintre capetele bazinului pentru a lua un moment de respiro.