Cartile fac parte din viata noastra

Indiferent de varsta, dar si de starea prin care trecem la un moment dat, o carte ne poate bucura sau intrista, dar cu siguranta ne va imbogati viata.

Pana acum cativa ani, cei interesati de ultimele titluri, sau de ce vor scoate nou pe piata editurile, aveau de urmarit cateva surse, oarecum incomode. In primul rand drumuri cat mai dese la librarii, acolo unde librarii mai harnici adunau informatiile si le puneau la loc vizibil pentru a-i informa pe cititori de noutatile in curs de aparitie. O alta sursa era urmarirea revistelor literare, acolo unde cronicile de carte aduceau si informatii, recenzii, asupra titlurilor aflate sub tipar.

Astazi, informatia circula mult mai repede datorita unui mediu de comunicare deosebit de rapid: internetul. Sunt site-uri si bloguri dedicate industriei cartii, dar si librarii online de unde ne putem achizitiona cele mai noi titluri, la preturi foarte bune.

Librariile online au oferte variate avand in portofoliu titluri de la toate editurile. In plus intr-o librarie online oricand poti face o “afacere buna” cumparand pachete de carti cu reduceri incredibile. Cert este ca in mediul online promotiile si reducerile sunt mult mai active, iar un cititor poate achiziona tot ce-si doreste dintr-un singur click. Un beneficiu in plus este si transportul gratuit oferit sub anumite conditii de fiecare magazin online.

Rafturile virtuale ale unei librarii online are oferta de carte structurata pe categorii si arii de interes, avand si o categorie aparte dedicata promotiilor.

Un serviciu pentru cititorii interesati de ofertele de carte este reprezentat si de site-urile, blogurile care cauta sa-i informeze si sa le ofere alternativele cele mai bune pentru o achizitie de carte. In plus, astfel de bloguri, cum este si cel de aici, prezinta zi de zi pulsul pietei de carte online, ofertele si reducerile oferite de edituri si librarii.

Pentru a construi o frumoasa comunitate a cititorilor, un blog precum www.bookuria.info, prezinta si concursuri ce au ca premii carti si reviste, avand grija sa le aduca cititorilor cele mai noi concursuri derulate de librarii si edituri, dar si concursuri proprii.

Tot pe un astfel de blog puteti gasi si topuri la zi cu cele mai vandute carti, dar si descrieri, povesti legate de cartile pe care le puteti citi. Prin formularele de comentarii cititorii pot completa recenziile aparute, asa cum isi pot exprima si parerile despre o carte sau alta. Pe maura ce comunitatea se dezvolta blogul respectiv devine un reper informational important pentru cititori, oferindu-le cu onestitate si harnicie date despre tot ce inseamna industria cartii.