Cartea care a enervat mafia apare si in Romania

Romanul Gomorra. O calatorie in imperiul economic si in visul de dominatie al camorrei, de Roberto Saviano, va fi publicat si in Romania, in primavara, la Editura Univers, anunta Evenimentul Zilei. Cartea-documentar, publicata in 2014, dezvaluie (prea) multe dintre afacerile si metodele mafiei italiene. De cand a scris acest roman, autorul lui este un fugar, schimbandu-si frecvent locuinta si fiind tot timpul insotit de cinci garzi de corp si doua masini blindate.

Gomorra a avut un succes rasunator. A fost tradusa in peste 30 de tari in numai doi ani s-a vandut in peste 1,2 milioane de exemplare, doar in Italia. Cartea a starnit nu doar razbunarea mafiei, ci si interesul acesteia. Capii camorrei au falsificat romanul, punandu-l in vanzare dupa ce numeroase capitole fusesera rescrise.

Concomitent cu Gomorra, se va lansa si filmul cu acelasi nume, propunerea Italiei pentru premiile Oscar din acest an. E vorba de o ecranizare ce aduce aminte, in multe privinte, de Cidade de Deus.

smart guess: I’m going to make you an offer you can’t refuse: cititi cartea si vedeti filmul! Veti (re)descoperi lumea care a inspirat atatea “fenomene sociale”, ca The Godfather, La Piovra sau BUG Mafia.