Care este incaltamintea de iarna care ti se potriveste?

In cazul barbatilor, alegerea unei perechi de incaltaminte pentru iarna este destul de simpla: Ghetutele de piele sau niste bocanci de buna calitate isi pot face treaba foarte bine. In cazul femeilor, lucrurile sunt ceva mai complicate. Cizmulite, botine, ghetute, bocanci..toate se gasesc pe rafturile magazinelor si toate sunt extrem de atractive. O femeie trebuie sa aiba in vedere foarte multe aspecte in momentul in care alege o pereche de incaltaminte, iar o buna parte dintre aceste aspecte tin de modul in care arata aceasta pereche de incaltaminte.

Din fericire, exista cateva criterii care te vor ajuta sa alegi incaltamintea perfecta pentru tine. Inaltimea, grosimea gambelor, numarul purtat la picior sau tipul de genunchi pe care ii ai in dotare pot sa decida care sunt botinele si ghetutele pe care le vei purta in aceasta iarna.

Daca esti mica de statura

In acest caz, niste cizmulite cu toc gros sau cu platforma sunt perfecte pentru tine. Acestea reusesc sa iti ofere cativa centimetri in plus si in acelasi timp, iti asigura stabilitate. Sunt de evitat tocurile patrate sau cizmele peste genunchi. Cizmele peste genunchi, spre exemplu, iti pot da impresia unor picioare foarte scurte. Exista si o solutie prin care le poti cumpara totusi, daca te atrag foarte tare. Ori de cate ori le porti, poarta si niste dresuri mate, in culoarea cizmelor.

Daca esti posesoarea unor gambe groase

In cazul in care ai gambe groase, sunt foarte potrivite niste botine cu toc gros si putin largi. Acestea se potrivesc la orice si nu scot in evidenta grosimea pulpelor. Sunt de evitat ghetutele care se termina chiar la mijlocul gambei, deoarece nu fac altceva decat sa scoata in evidenta faptul ca acestea au o grosime mai mare decat cea normala.

Daca esti posesoarea unor picioare subtiri

Femeile cu picioare subtiri se pot consideranorocoase, deoarece pot gasi cu usurinta ceva potrivit pentru ele, in orice magazin. Orice pereche de cizme de dama cu stil si orice pereche de ghetute vor arata excelent in picioarele tale, daca faci parte din aceasta categorie de femei. Cel mai indicat insa, este sa alegi niste cizme peste genunchi. Sunt de evitat botinele cu taieturi asimetrice, care lasa prea mult spatiu intre partea superioara si glezna. Acestea nu fac altceva decat sa accentueze faptul ca ai picioarele subtiri.

Daca esti o femeie cu picioare groase

In cazul in care picioarele tale sunt groase, ceea ce ai de facut este sa adaugi inaltime prin niste botine cu toc. Botinele trebuie sa depaseasca linia gleznei si sa ofere impresia unor glezne subtiri. Poti purta pantaloni stramti , fuste si rochii scurte, care sa dea impresia unui aspect foarte feminin.

Daca esti inalta

In cazul in care esti inalta, te poti considera norocoasa. De regula, poti purta orice , incepand de la cizmele fara toc si terminand cu cele cu toc de pana in 4 centimetri. De asemenea, poti opta pentru orice tip de botina sau de ghetuta. Practic, totul este in favoarea ta.