Biserica din zona crepusculara

O biserica veche de 200 de ani, care in iulie 2008 era intreaga, a disparut dintr-un sat din centrul Rusiei. Fenomenul a inceput prin octombrie, cand constructia a inceput sa se… micsoreze. Nu va imaginati ceva paranormal la mijloc, e vorba doar de cativa hoti care au ajuns la concluzia ca incetu’ cu incetu’ se face otetu’ sau, altfel spus, caramida cu caramida se fura biserica… Invierii. Ca sa vezi.

Partea interesanta nu e ca a fost furata biserica, ci ca furtul nu a fost observat imediat. Biserica nu prea era folosita, asa ca nimeni nu s-a deranjat sa-i numere caramizile. Hotii prefera sa fure biserici din Rusia rurala pentru ca icoanele se vand bine, iar restul e material de constructie refolosibil. Ca sa nu mai spunem ca-i si sfant.

smart guess: pe noi nu ne mira foarte mult stirea. Si in Romania se practica furtul cu incarcatura spirituala. Doar ca la noi sunt mai apetisante ruinele din patrimoniul national. Vezi taranii care si-au facut gard din “materiale de constructie” de la Sarmisegetuza. Astia da patrioti!