Bine ati venit la Noua Miscare pentru Mediu – III

Shinrin-yoku reprezinta o realiniere cu lumea naturala. Culturile indigene din intreaga lume sunt constiente in mod innascut ca sanatatea comunitatilor depinde de sanatatea mediului. Oamenii care traiesc pe pamantul in care au crescut ei si stramosii lor sunt in mod inerent conectati la acel pamant. Ei stiu sa vorbeasca limba naturii si stiu ca toti suntem conectati la pamant. Dupa cum spune seful Oren Lyons, pastratorul credintei nativilor americani si avocatul drepturilor indigene, „Mediul nu s-a terminat aici. Mediul nu este acolo. Tu esti mediul. ” Cu totii avem multe de invatat de la oameni ale caror ritualuri si traditii au pastrat o legatura puternica cu planeta.

De la Revolutia Industriala, ne-am considerat cuceritori si manipulatori ai lumii naturale: Omul versus Natura. Acest sentiment de separare de natura a facut in regula distrugerea planetei in beneficiul nostru. Dar ceea ce nu ne-am dat seama este ca si noi ne distrugem pe noi insine.

In calitate de societate, romanii au atins varful separarii de natura si sufera in consecinta. Bolile cronice, inclusiv cancerul, depresia, anxietatea, epuizarea si tulburarile de deficit de atentie, sunt raspandite si sunt in crestere, chiar si cu toate ingrijirile de sanatate preventive disponibile. Aceste probleme afecteaza deopotriva adultii si copiii. Odata cu actualul status quo, se preconizeaza ca bolile cronice vor afecta aproape jumatate din totalul romanilor pana in 2025.