B’estfest – evenimentul turistic al anului

Festivalul de muzica B’estfest 2014 a fost declarat “Evenimentul turistic al anului”, in cadrul galei “Superlativele turismului romanesc”, anunta site-ul oficial www.bestfest.ro.

Evenimentul s-a desfasurat saptamana trecuta, la Gura Humorului si a fost organizat de Consiliul Judetean Suceana, revista “Vacante & Calatorii” si Fundatia Amfiteatru, in colaborare cu Ministerul Turismului.

Directorul executiv Emagic Entertainment, organizatorul festivalului, Laura Coroianu a declarat: “Consideram ca B’ESTFEST reprezinta o investitie eficienta in dezvoltarea turismului si a economiei, cu un impact social si cultural major asupra comunitatii. Pana acum am avut spectatori atat din Bucuresti si din tara, cat si din afara Romaniei, din Bulgaria, Ungaria, Moldova, Germania, Marea Britanie, Franta, S.U.A., Canada si chiar Australia.”

Potrivit organizatorilor, incepand cu editia din 2015 a B’estfest, se va incerca aducerea si mai multor turisti straini pe durata festivalului.

Pana acum, la B’estfest 2015 au fost confirmati The Killers, pentru 1 iulie, Ziua 0, Iggy Pop & The Stooges (desi, inca nu se stie daca moartea lui Ron Asheton, chitaristul formatiei, nu va afecta turneul acestora) si Motorhead, pentru 2,3 si 4 iulie, si Manowar si HollyHell pentru B’estfest Aftershock de pe 5 iulie.

smart guess: Speram ca, odata cu trecerea timpului (si a crizei!), acest festival sa devina parte a identitatii Romaniei, asa cum au reusit Szigetul si EXIT-ul in Ungaria si Serbia.