Beneficiile consumului de ceai negru

Ați auzit vreodată oamenii care-și critică alegerile în privința consumului de băuturi cofeinizate, precum ceaiul și cafeaua? Deși orice exces de băuturi și alimente poate avea consecințe negative, o cana suplimentara de ceai negru ar putea să nu fie atât de rea pe cât v-ați putea imagina.

Ganesha Caffe Victoriei dorește să prezinte câteva dintre beneficiile consumului de ceai negru.Ceai verde si ceai negru

Când vine vorba de ceaiurile din plante (verde sau negru), acestea se potrivesc diferitelor persoane, în funcție de gusturi. Recomandarea medicului nu trebuie niciodată trecută cu vederea, însă, pentru majoritatea dintre noi, îngăduirea unei cești sau două de ceai negru ar putea fi de fapt o alegere sănătoasă pentru viață, așa cum au demonstrat.

Atât ceaiul verde, cât și cel negru sunt făcute dintr-un arbust numit Camellia Sinesis, dar cu diferite metode de procesare. Pe lângă faptul că frunzele sunt udate, rulate și încălzite, frunzele de ceai negru sunt fermentate înainte de procesul de încălzire finală.

Mai jos, reprezentanții Ganesha Caffe Victoriei prezintă beneficiile pentru sănătate pe care le oferă ceaiul negru, deși trebuie menționat faptul că este recomandat ca acesta să fie consumat fără aditivi precum laptele sau zahărul pentru a-și valorifica cu adevărat beneficiile.

1. Sănătate orală

Studiile finanțate de asociația de cercetare în domeniul sănătății comerțului cu ceai sugerează faptul că acest tip de ceai reduce formarea plăcii, restricționând creșterea bacteriilor care încurajează formarea cavităților și a cariilor dentare. Polifenolii regăsiți în ceaiul negru ucid și depășesc bacteriile cauzatoare de carii, împiedicând creșterea enzimelor bacteriene care formează materialul asemănător cu lipiciul care leagă tartrul de dinții noștri.

2. O inimă mai bună

După cum a fost identificat într-o lucrare de cercetare din 2009 numită „Consum de ceai verde și negru și risc de accident vascular cerebral”, se vede că, indiferent de țara de origine a persoanelor, cei care consumă 3 sau mai multe căni de ceai au un risc mai mic de 21% pentru producerea unui accident vascular cerebral decât persoanele care consumă mai puțin de 1 cană de ceai verde sau negru pe zi.

3. Antioxidanți

Ceaiul negru conține polifenoli, care sunt, de asemenea, antioxidanți care ajută la blocarea modificărilor ADN asociate cu tutunul sau alte substanțe chimice toxice. Acești antioxidanți sunt diferiți de cei obținuți din fructe și legume și, prin urmare, dacă devin o parte regulată a dietei noastre pot oferi beneficii suplimentare pentru un stil de viață sănătos.

4. Prevenirea cancerului

Deși sunt necesare mult mai multe cercetări pentru a sugera cu încredere tehnici de prevenire a cancerului, unele cercetări de-a lungul anilor sugerează că antioxidanți precum polifenolul și catechinele din ceai pot ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer. S-a sugerat că femeile care beau ceai negru în mod regulat au șanse mai mici de cancer ovarian decât restul femeilor.

5. Oase sănătoase

De asemenea, s-a sugerat că băutorii obișnuiți de ceai au oase mai puternice și o probabilitate mai mică de a dezvolta artrită din cauza fitochimicelor găsite în ceai.

6. Risc mai mic de diabet

Pe baza unui studiu de cercetare realizat pe persoane în vârstă care trăiesc în insulele din Marea Mediterană, s-a descoperit faptul că persoanele care consumau ceai negru pe termen lung la un nivel moderat (adică cu 1-2 căni pe zi) aveau 70% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2.

7. Alinarea stresului

Cu toții suntem conștienți de beneficiile calmante și relaxante ale ceaiului negru. Nu numai că te ajută să calmezi după o zi lungă, ci studiile arată că aminoacidul L-teanină găsit în ceaiul negru te poate ajuta să te relaxezi și să te concentrezi mai bine.

De asemenea, s-a dovedit că ceaiul negru reduce nivelul cortizolului atunci când este consumat în cantități moderate în mod regulat.

8. Sistem imunitar mai bun

Ceaiul negru conține antigeni alchilaminici care ajută la stimularea răspunsului nostru imun. În plus, conține taninuri care au capacitatea de a lupta împotriva virușilor și, prin urmare, ne păstrează protejați de gripă, gripă stomacală și alte astfel de virusuri frecvent întâlnite în viața noastră de zi cu zi.

Pentru a degusta cele mai sofisticate combinații de ceai negru și alte ingrediente precum bergamot, ghimbir, cuișoare, cardamom, Ganesha Caffe Victoriei este alternativa potrivită pentru a servi specilitățile acestea exact ca în Orient.

Deosebita locație se află pe Calea Victoriei 16 – 20, iar pentru rezervări se poate apela la numărul de telefon: 0748 336 677.