Avantajele unei masini de spalat

Unele apartamente sau case au o camera special dedicata spalarii hainelor, dotata cu cea mai buna masina de spalat si un uscator sau un set in subsol. In acelasi timp, unii considera ca detinerea unei masini si a unui uscator este deja un lux, pe cand altii il vad ca fiind o necesitate. Daca nu ai niciuna dintre cele doua componente in propria locuinta, poti sa apelezi la un serviciu local de spalare. O alta alternativa este de a le spala manual.
Cu toate acestea, avantajele detinerii unui dispozitiv de curatare a rufelor va poate oferi o sumedenie de avantaje.
Efort
Prin intermediul unei masini de spalat eficiente vei elimina tot efortul necesar curatarii hainelor. Arunci ceea ce trebuie in cuva, pui detergentul si pornesti ciclul. Tot ce ramane de facut este sa le scoti atunci cand procesul s-a terminat si sa le lasi la uscat. Prin spalarea manuala vei trece practic prin tot efortul de a elimina murdaria si de a pune te axa pe indepartarea petelor. Interiorul ce trece prin miscari de rotatie se va asigura ca nicio depunere nu ramane pe suprafata elementelor de vestimentatie.
Timp
De cele mai multe ori un proces manual va implica zeci de minute sau chiar ore pentru a spala toate vasele. Cu ajutorul masinii de spalat vei putea face orice alta activitate in timpul asta. Deja a fost mentionat care este partea ta din tot aceasta activitate. De restul se ocupa electronicul.
Marimi
Sunt disponibile intr-o gama larga de marimi, de la cele mici, potrivite pentru apartament, menite sa fie integrate in asa fel incat spatiul sa nu fie irosit. Daca spatiul de plasare nu reprezinta o problema, avand o camera care iti da voie sa alegi aproape orice fel de model, nimic nu te opreste sa alegi un produs mai voluminos. Totusi, e de luat in calcul ca acestea e posibil sa foloseasca mai multa energie electrica, apa si detergent. Alege-le doar daca la obisnuitele procese de spalare iau parte adesea cantitati mari de haine murdare.
Cicluri de spalare
O masina de spalat are diferite cicluri de spalare pentru a fi folosite in functie de situatie. Poti folosi un program extins, ce este mai eficient si potrivit pentru incarcaturile voluminoase. De asemenea, exista programe lente(dureaza destul de mult timp, insa au un consum mediu de energie), care iti vor proteja elementele impotriva daunelor din timpul spalarii, sau rapide, pentru situatiile in care timpul este mai important decat eficienta.