Atitudine mentala si intentie

Setul este atitudinea sau intentia mentala. Luati un medicament pentru ca ati dori sa deveniti mai aproape de divinitate, cu toate acestea intelegeti asta? Sau il luati pentru ca sunteti interesat sa lucrati la propriile probleme personale? Sau pentru descoperirea de sine?

Alte modalitati de utilizare sunt pentru rezolvarea stiintifica a problemelor – pentru probleme rationale si doar pentru a descoperi ceea ce se intampla in propria minte atunci cand ii oferiti un nod intr-o directie diferita:

S-au facut unele cercetari si oameni de stiinta superiori care au luat ceea ce numim doze mici de LSD. Aceasta ar fi 100 de micrograme, o suta milionime de grame si, practic, le-am oferit un cadru sigur, de sustinere. Le-am oferit cateva ore libere in mintea lor si le-am cerut apoi in varful experientei sa lucreze la propria problema aleasa – o problema tehnica importanta – si ma refer foarte tehnic: teoria fotonului, probleme de inginerie, probleme de arhitectura s.a.m. Lucrurile la care pana atunci au lucrat si nu au avut succes. Acesta a fost criteriul nostru in timpul calatoriei psihedelice, pentru ca am dorit ca acestora sa le pese mult de rezolvarea problemelor.

Stim, de exemplu, ca vaduva lui Carl Sagan a dezvaluit ca a folosit LSD, dar se temea sa spuna lumii. Chiar si un barbat de statura sa s-a temut sa spuna lumii ce a folosit in unele dintre acele descoperiri, in care cred ca vorbeste volume despre nivelul fricii care s-a perpetuat in tara noastra despre medicamentele psihedelice. Frica si stigmatul social. Cand ma plimb cu aceasta carte – asa cum fac autorii – aproape toti cei pe care ii intalnesc incep sa imi povesteasca despre experientele lor de calatorie psihedelice dupa ce vorbesc cu ei o perioada.