Atentie la jucariile periculoase

In zilele noastre indicat este sa fi destul de precaut cu alegerea lucrurilor de care se inconjoara copilul tau pentru ca increderea in profesionalismul producatorilor de lucruri pentru copii a scazut simtitor.

Multi parinti neglijeaza calitatea jucariilor deoarece vad ca unic rol al lor distrarea copilului, nu acorda importanta nici varstei pentru care sunt destinate copiilor acele jucarii si astfel jucariile isi pierd din rolul sau educativ si ii pot chiar ranii pe cei mici.

Jucariile si hainute pentru copii, in mare parte sunt create din materiale de proasta calitate, neadecvate varstei si care contin elemente toxice,iar cum pe eticheta nu este specificat acest lucru atentia parintilor trebuie sa fie maxima atunci cand achizitioneaza asa ceva.

In primele luni de viata copii au nevoie de jucarii educative, gingivale si care sa le atraga atentia intr-un mod placut si linistitor, precum jucariile polifonice. Pastrati jucariile de plus pentru decorul camerei nu si pentru joaca celui mic si incercati pe cat posibil ca jucariile sa fie create din bucati mari, exclus puzzlurile si cuburile mici.

Jucariile de care il inconjori pe copilul tau in primele luni de viata sunt la fel de importante ca povestile pe care i le vei citi cand va creste. Ele au un rol educativ, le dezvolta creativitatea, aptitudinile si simturile, iar daca sunt alese gresit acestea nu vor reusi sa-si atinga decat un scop superficial precum distrarea copilului pe moment.

Oferta de jucarii educative pentru toate varstele este destul de variata incat vei putea alege cu usurinta jucariile potrivite micutului tau.