Amintiri din copilarie

Sunt cateva lucruri pe care nu le pot uita. Ele apartin perioadei de copilarie si se incadreaza atat in amintiri legate de scene vizuale, cat si de gusturi si mirosuri spercifice ale unor mancaruri si respectiv ale unor parfumuri. Cateva dintre ele:

– sucurile TEC pe care mi le cumpara tata in fiecare zi de vara de la coltul blocului

– napolitanele de 2000 de lei vechi cu crema de lamaie pe care le luam la pachetel la gradinita

– bomboanele rotunde cu cocos si ciocolata (invelite in ambalaj cu pirati)

– ciocolata “Fagaras” si banuti aurii de ciocolata

– prajiturile preparate de bunica, pe care le numea “putulici”, din cauza formei lor ^_^ De fapt era un aluat din cartofi fierti, zahar si faina, umplut cu prune

– mirosul de prenadez (cand stateam la bunici, mosu’ se gasea mereu sa lipeasca cate ceva)

– cartea “Aventurile lui Til Buhoglinda”, prima carte pe care am citit-o tot la bunici (inca imi aduc aminte ilustratiile cu lux de amanunte)

– gume in forma de tigari

– bomboane “Bonibon” si “Mentosan”

– guma cu gust de struguri “Space”, care avea un jeleu delicios in interior

– serile in care nici nu stiam ce e ala internet si inca ma mai plimbam cu parintii prin oras, seara, iar cand ne intorceam acasa, tata imi pregatea mereu o omleta

– zilele de nastere petrecute in familie

* In legatura cu ciocolatele si gumele, am pastrat multe ambalaje inca de cativa ani buni (8-9 ani). Le tin intr-o carte si le voi face poze cand am timp, apoi le voi atasa la acest articol. Daca vedeti in magazinele din Pitesti vreun sortiment din cele pozate, nu ezitati sa ma contactati!