Alegerile anticipate – o diversiune?

Mie asa imi pare a fi. Pana acum nu am vorbit despre subiect dar de cand s-au incins spiritele m-am uitat mai atent. Mi se pare foarte riscanta o astfel de miscare si imposibil de controlat. Cine garanteaza ca ambele formule guvernamentale care ar urma debarcarii cabinetului Tariceanu vor fi respinse de Parlament? Si apoi cine garanteaza ca Basescu va dizolva Parlamentul? Acel “poate dizolva” din Constitutie poate ridica probleme.

Sa fim realisti, caderea unui guvern deschide foarte multe oportunitati catre “putere” si “resurse”. Planurile initiale se pot schimba. Emil Boc a declarat deja ca o cadere a guvernului nu insemna obligatoriu anticipate. Debarcarea guvernului Tariceanu arunca mingea in terenul presedintelui, actiunile acestuia fiind imprevizibile.

Din punctul de vedere al PSD, cred ca principala mare problema ar fi ca oricum o dam, in acest moment, partidul pleaca cu sansa a doua in aceasta competitie anticipata. Si daca organizatiile locale nu sunt convinse ca asta este cea mai buna varianta pentru a obtine un scor bun e greu sa faci performanta. Campania se face in organizatii mai mult, nu numai la centru. Parerile sunt impartite. Unii vor dar cei mai multi nu vor.

Si ar mai fi ceva. Nu cumva electoratul ar putea sa sanctioneze acest tip de gandire prin raportare la adversarii politici si la jocurile cu acestia? Raporturile cu electoratul sunt practic nule in ultimii doi ani si s-a dovedit ca aceasta atitudine a fost paguboasa. Oare nu vrea nimeni sa inteleaga? Voi ce parere aveti?