Albumele lui 2015

MTV.com a publicat recent o lista a celor mai asteptate albume muzicale ale anului ce tocmai a inceput, citeaza Mediafax. Daca 2014 nu a fost prea prolific in ceea ce priveste noutatile din lumea muzicala, 2015 se anunta „roditor”.

·         Pe 20 ianuarie, John Frusciante, chitaristul Red Hot Chili Peppers, revine cu un nou album solo, al zecelea. Frusciante a declarat ca Empyrean „este un album concept, care spune o singura poveste, atat din punct de vedere liric, cat si muzical.”

·          Pe 26 ianuarie, Franz Ferdinand lanseaza Tonight: Franz Ferdinand. Despre cel de-al treilea album al scotienilor, revista Clash sustine ca „ar putea fi cel mai complet album al lor de pana acum.”

·         Pe 27 ianuarie, Working on a Dream, cel mai nou album Bruce Springsteen va ajunge in magazine. The Boss a inregistrat albumul cu E Street Band. Printre cele 13 piese ale materialului, se numara si The Wrestler, piesa compusa special pentru filmul cu acelasi nume, regizat de Darren Aronofsky.

·         Pe 3 februarie, fostul solist Soundgarden si Audioslave, Chris Cornell revine cu cel de-al treilea album solo din cariera. Marea noutate in ceea ce priveste Scream este ca se adauga lungii liste de albume produse de rapperul Timbaland.

·         Tot pe 3 februarie, 50 Cent isi lanseaza al patrulea album, Before I Self-Destruct. Albumul a fost gata inca de anul trecut, dar lansarea sa a fost amanata pana la inceputul lui 2015.

·         Pe 9 februarie, Lily Allen lanseaza It’s Not Me, It’s You. Despre cel de-al doilea album al sau, englezoaica a spus ca se indreapta spre o directie diferita fata de Alright, Still.

·         Pe 10 februarie, Missy Elliot aduce in magazine Block Party. Printre producatorii albumului se numara Pharrell, T-Pain si eternul Timbaland.

·         Pe 27 februarie, cel mai nou album U2 se lanseaza in Irlanda. No Line on the Horizon va ajunge in Europa si SUA la inceputul lunii martie si va fi urmat de un turneu de promovare.

·         Tot in februarie, dar fara o data de lansare fixata, Jay-Z lanseaza The Blueprint 3. Albumul produs de Kanye West va fi ultimul pe care Jay-Z il va scoate la Def Jam, urmatoarele materiale discografice urmand sa poarte semnatura Live Nation.

·         Pe 1 martie, Black Eyed Peas revine cu cel de-al treilea album de studio. E.N.D. (Energy Never Dies) va fi urmat de un mega-turneu de promovare la sfarsitul lunii mai.

·         Pe 23 martie, Pet Shop Boys lanseaza Yes. Acesta cel de-al zecelea album de studio al duo-ului englez.

·         Pe 14 aprilie, Dave Matthews Band lanseaza un nou album, „nebotezat” deocamdata. Acesta va fi primul dupa moartea saxofonistului LeRoi Moore.

·         Tot fara titlu este si viitorul album Depeche Mode. Acesta se va lansa pe 21 aprilie, sub egida EMI Music.

·         In mai, fara o data fixa si inca fara nume, noul album Beastie Boys va ajunge in magazine.

Printre lansarile anuntate pentru 2015, dar care n-au inca o data stabilita, se numara cel mai nou material Deftones, Eros, o reveneire a senzatiei grunge – Alice in Chains, al noualea album Korn si noi aparitii semnate Christina Aguilera, Backstreet Boys, No Doubt, KISS, Muse, Green Day si Stone Temple Pilots.

Din pacate, in debandada muzicala din Romania pregatirile de albume nu prea sunt mediatizate. Conform informatiilor aparute pe paginile de MySpace sau „divulgate” prin concerte, in 2015 vor aparea noi albume Luna Amara, Kumm, Byron, The MOOod, OCS, Persona, Alexandru Andries (extrem de probabil, avand in vedere ritmul ultimilor ani) si, cu voia patronului formatiei, Phoenix. Sunt convins ca vor mai fi o gramada de alte lansari muzicale in Romania, in 2015, dar multe dintre ele fie n-au fost anuntate, fie nu mi-au ajuns la urechi, fie sunt prea… romanesti.