Ai nevoie de un motocultivator? Iata ce trebuie sa stii inainte sa-ti iei unul

Avantajele detinerii sau inchirierii unui motocultor sau a unei motosape sunt nenumarate. Ce e de retinut e faptul ca te poate ajuta sa ari o suprafata de pamant, sa amesteci solul cu diferite ingrasaminte sau pur si simplu sa-l maruntesti pentru a permite apei sa ajunga mai usor la radacinile plantelor.

Motocultoarele sunt des folosite de gradinari pentru a-si pregati sau intretine terenul pentru cultivarea legumelor. Motocultivatoarele sunt foarte solicitate primavara, exact inainte de inceperea sezonului, iar cumparatorii nu s-au obisnuit cu ideea de a cauta motocultivatoare in celelalte sezoane ale anului.

Toamna, spre exemplu, numarul de vanzari scade drastic, reprezentand un dezavantaj pentru comercianti si un motiv in plus sa micsoreze preturile doar pentru a putea face profit. Atunci e momentul sa urmarim ofertele.

Sunt multi oameni care folosesc motocultor doar de cateva ori pe an, timp de cateva ore, si carora li se pare mult mai practic sa inchierieze motocultorul si sa lase alte persoane sa se ocupe de mentenanta si depozitarea dispozitivului.

Din nefericire, sunt foarte putine companii sau magazine in Romania care ofera astfel de servicii de inchiriere a echipamentelor. Daca exista, acestea nu se ocupa de transportul  masinariei, ceea ce inseamna ca tot trebuie sa suporti costurile si efortul depus in timpul transportarii motocultorului.

Ce motocultivator pot alege?

E necesar sa stii care e diferenta dintre un motocultor si o motosapa. Daca intrati pe motocultorbun.ro veti gasi mai multe informatii.  Eu va pot spune doar ca motocultorul este un utilaj agricol de dimensiuni mici, dar profesional, in timp ce motosapa este non-profesionala si are dimensiuni mai mici decat un motocultor.

Motocultorul poate fi folosit nu doar pentru maruntirea solului, cat si pentru arat sau alte activitati agricole, in timp ce motosapa o poti utiliza doar pentru sfaramarea solului. De regula, un motocultor este folosit inainte de a planta, in timp ce motosapa poate fi folosita si dupa pentru amestecare si maruntirea solului dintre randurile de plante.

Daca motocultivatorul foloseste drept combustibil un amestec de benzina si ulei, fii sigur ca respecti proportiile, asta daca iti doresti ca motocultorul sa functioneze cativa ani fara a avea probleme pe parte de alimentare.