Agentii imobiliari sau direct particulari?

In vederea achizitiei unui imobil, ce ar alege o persoana fizica, pe timp de criza? Va consulta un site de imobiliare proprietari sau va alege solutia imobilelor achizitionate prin intermediul unei agentii imobiliare?

La cum au ajuns preturile, cel mai convenabil ar fi bineinteles, achizitia de imobiliare de la proprietari. De ce? Pentru ca banii si asa sunt putini, iar mai nou, agentiile imobiliare au o foarte murdara strategie de a vinde. Astfel s-a ajuns ca o multime mare de agenti imobiliari, sa expuna ofertele cumparatorilor intr-un mod foarte subiectiv, punandu-le in fata doar partile bune ale unei locuinte. Persoana fizica, cu banii joss au cu banii obtinuti prin Programul Prima Casa, va cumpara fara sa stie ce cumpara iar agentii imobiliari, isi vor trage comisionul umflat din aceasta tranzactie. Toata lumea iese fericita din aceasta afacere! De fapt nu, nu chiar toata lumea. Toata lumea mai putin… cumparatorul.

Si de ce nu ar iesi cumparatorul in avantaj daca va alege sa cumpere imobile printr-o agentie imobiliara? Pentru ca se va trezi ca a cumparat cu totul altceva. Se va trezi inselat si nu va avea cui se plange. De ce?
Pentru ca mai nou, e plin de agentii imobiliare care promit comisioane mici. Atat doar ca acestia activeaza la negru pentru a scapa de taxele la stat.

In aceste conditii, cumparatorul ramane cu o locuinta care nu este deloc cum si-a dorit-o si cum i-a fost prezentata iar agentii imobiliari cu inca un “fraier” trecut in portofoliul lor cu “persoane care au cumparat prin intermediul nostru si au fost enorm de incantate”.
Tocmai de aceea, reiau intrebarea din titlu: Agentii imobiliari sau direct de la particulari?