Adio, Brazilia

Anglia este aproape de a spune ‘adio Brazilia’ dupa ce a pierdut si al doilea meci din grupe, cu Uruguay.

Trupa lui Hodgson nu l-a putut stopa pe Luis Suarez care a inscris doua goluri de care englezii nu isi vor aminti cu placere in viitor. ‘Cei trei lei’ au parut sa sufere de sindromul spaniei, dominand jocul la capitolul posesie insa nereusind sa isi creeze destule ocazii la poarta Uruguay-ului.

Meciul nu a fost unul cu foarte multe faze de poarta, insa cand Luis Suarez este pe teren golurile pot veni in orice situatie. Rooney s-a apropiat de gol in prima repriza cand sutul sau din lovitura libera a trecut putin pe langa poarta lui Muslera. Cavani a putut inscrie si el dupa un corner batut pe jos insa mingea a trecut putin peste poarta.

Rooney a avut probabil ratarea serii cand dupa un corner acesta a lovit mingea cu capul din jumatate de metru, insa a lovit bara transversala. Atacul Uruguay-ului s-a dovedit letal in minutul 39 Luis Suarez a marcat dintr-o centrare foarte buna a lui Cavani.

In startul reprizei a doua tot Uruguay-ul a fost mai periculoasa, punandu-l la incercare pe Hart dupa niste cornere periculoase. Edinson Cavani a ratat apoi din postura de singur cu Hart insa unghiul inchis in care se afla l-a facut sa trimita pe langa poarta. Rooney a mai ratat o ocazie sutand in portar din 6 metri insa in minutul 75 nu a mai iertat si a finalizat simplu dupa o actiune buna a lui Glen Johnson pe partea dreapta.

Scorul era egal iar englezii sperau la o intoarcere de scor, insa tot Uruguay-ul a fost cea care a lovit. Mingea a ajuns cu noroc la Luis Suarez dupa o degajare a portarului iar un sut puternic din unghi nu i-a dat nicio sansa lui Hart.

Schimbarile lui Hodgson s-au dovedit inutile, iar Anglia are mari sanse de a pleca acasa inca din faza grupelor.

Singura speranta a englezilor este ca Italia sa invinga atat pe Uruguay cat si pe Costa Rica, iar trupa lui Roy Hodgson sa castige ultimul sau meci, cu Costa Rica.