Activism social si beneficiile sale

Un nou pericol planetar a aparut. Ne confruntam cu o epoca critica a existentei noastre. Modul in care interactionam cu oamenii si cu Planeta ne-a pus bazele unui spasm de extinctie care afecteaza o parte semnificativa a vietii, inclusiv propria noastra specie. Dar, dupa cum experientele apropiate de moarte pot duce la expansiunea constiintei normale, aceasta degradare care ne pune in pericol poate precipita aparitia unei noi relatii intre oameni si lumea naturala. Criza pe care am creat-o a devenit impulsul pentru urmatorul pas in evolutia constiintei umane.

De ce se pune accentul pe constienta extinsa importanta pentru o schimbare sociala eficienta? Cum putem integra noile intelegeri pe care le descoperim pentru a crea o societate mai sanatoasa? Aceste intrebari ne ofera contextul pentru a examina transformarea personala si sociala.

Bazandu-ma pe cercetarea proprie a constiintei, am identificat atribute care caracterizeaza „activismul constient”. Ele stralucesc de-a lungul secolelor si granitele culturale. Fiecare dintre ele ofera indrumari pentru a ne dizolva izolarea, a dezmembra preocuparile paralizatoare si arata modul in care indivizii pot face schimbari pozitive in lume. Sunt abilitati pentru metamorfoza care pot ajuta la vindecarea lumii.

Nonviolenta: bunatate in mijlocul pasiunii
Asa cum a spus Dalai Lama: „Nonviolenta dureaza foarte mult.” Nonviolenta este un proces de-a lungul vietii de perfectionare a artelor de bunatate, ingrijorare si toleranta fata de diferente. Nu trebuie sa fie absenta sau suprimarea furiei sau a altor emotii. Este o alegere comportamentala pe care o facem. Exista o serie de tehnici eficiente care permit sentimentelor violente sa treaca printr-o furtuna temporara mai degraba decat sa dicteze actiunile noastre. Este nevoie de un acord cu el insusi pentru a actiona fata de altii, cu aprecierea naturii sacre comune.

Activismul constient se angajeaza in lume, exprimandu-ne intelegerea cea mai profunda a armoniei naturale. Aceasta forma de activism incearca sa deschida inima plina de compasiune a fiecarei persoane, pe toate partile unei probleme. Acest lucru se poate intampla doar daca ne extindem propria constientizare – transformarea individuala este esentiala pentru schimbarea globala. Vindecandu-ne pe noi insine, aducem sanatate intregului.