Abordari naturale ale vindecarii inflamatiei – II

Daca dumneavoastra sau cineva pe care il cunoasteti va confruntati cu inflamatii acute sau cronice de luni sau chiar de ani, este momentul sa incercati o abordare mai naturala. Stiinta arata ca plantele si ierburile naturale pot fi la fel de eficiente (sau mai eficiente) in tratarea durerii si a inflamatiei decat optiunile cu prescriptie medicala. [ 4 ]. Cea mai buna parte a utilizarii suplimentelor naturale pentru inflamatie este ca acestea nu au efecte secundare daunatoare pe termen lung. Si aceste substante botanice pot ajuta la vindecarea cauzei de baza a inflamatiei – mai degraba decat la simpla gestionare a simptomelor.

Iata o prezentare rapida a unora dintre cele mai bune plante si suplimente antiinflamatoare. Fie ca aveti dureri usoare din cand in cand sau daca va confruntati cu o afectiune inflamatorie cronica sau cu o boala autoimuna, atunci cand vine vorba de reducerea atat a acutelor, cat si a inflamatiei din corp, aceste plante sunt superstaruri!

Cele mai bune plante medicinale pentru inflamatie
1. Boswellia serrata (alias tamaie) este o planta originara din India cu un set remarcabil de proprietati antiinflamatorii. Actioneaza prin oprirea citokinelor care incep procesul inflamator si prin oprirea formarii leucotrienelor, care sunt celulele imune responsabile de inflamatie.