2. Valurile cerebrale Beta

2. Valurile cerebrale Beta
Urmatorul val cel mai rapid este beta (12 pana la 40 Hz). Beta este de obicei impartita in doua parti: beta mare si beta scazuta. High beta este mintea voastra maimuta. Beta mare (15 pana la 40 Hz) este valul cerebral semnat al persoanelor cu anxietate, al persoanelor care se confrunta cu frustrare si al persoanelor aflate in stres.

Cu cat oamenii sunt mai stresati, cu atat amplitudinea beta creste creierul lor. Emotiile negative, cum ar fi furia, frica, vina, vinovatia si rusinea produc flacari mari de unde beta in citirea EEG.

Aceasta inchide regiunile creierului care se ocupa de gandirea rationala, luarea deciziilor, memoria si evaluarea obiectiva (LeDoux, 2002). Fluxul de sange catre cortexul prefrontal, „creierul ganditor”, este redus cu pana la 80 la suta. Infometat de oxigen si nutrienti, capacitatea creierului nostru de a gandi scade clar.

Beta joasa este banda care sincronizeaza functiile automate ale corpului nostru, asa ca se mai numeste frecventa ritmului senzorului, sau SMR (12 pana la 15 Hz).

Beta este necesara pentru procesarea informatiilor si pentru gandirea liniara, astfel incat nivelurile normale ale starilor de unde cerebrale beta sunt in regula.

Atunci cand va concentrati pe rezolvarea unei probleme, compunerea unei poezii, calcularea celui mai bun traseu catre destinatie sau echilibrarea carnetului dvs., undele beta sunt prietenul dvs. SMR reprezinta o stare mentala calma, concentrata. Este stresul care produce beta ridicat, in special peste 25 Hz.