2 Tehnici shamanice pentru eliminarea energiei negative

1. Smudging
S-anapustit cu fum format dintr-o varietate de plante, ierburi, rasini si minerale poate fi un purificator de energie exceptional pentru a scapa de energia negativa din casa, birou sau corp. Spiritual, citarea fumului ajuta spiritele; reprezinta transformarea de la materie solida la spirit, pe masura ce fumul urca si se disperseaza in aer subtire. Fizic, fumul capteaza particule de energie negativa in corpul nostru iluminat sau in spatiile de habitat si in locuri greu accesibile, apoi le indeparteaza si le transporta in ceruri pentru a fi dispersate. Un articol recent din Journal of Ethnopharmacology noteaza ca fumul poate dezinfecta aerul dintr-o varietate de bacterii periculoase, deci are proprietati considerabile de vindecare.
Cele mai populare plante pentru smudging si indepartarea energiei negative sunt salvia alba, iarba dulce, lavanda, rozmarinul, radacina de valeriana si alte plante sau copaci aromatici, cum ar fi cidru, pin, palo santo si copal.

2. Curatarea energiei in casa
Stergerea aerului rau, a energiilor negative, a fantomelor, a atacurilor psihice si a spiritelor bune si rele din casa si locul de munca este la fel de importanta ca stergerea campului energetic cuiva. De multe ori este important sa stergeti energia proprietarului imediat dupa ce ati sters spatiul. Energia negativa este energia grea, stagnanta care opreste fluxul de viata; se scufunda. Daca nu este curatat, poate aduce ghinion, frica, nedormire si uneori violenta oamenilor din casa sau cladire. Am vazut foarte multe de-a lungul anilor in care am practicat aceasta forma de curatare a energiei negative din case si spatii – de la un marinar vechi care s-a spanzurat in podul unui depozit din Amsterdam pana la un grup de hoti de electronice dintr-un magazin din Queens; de la un sot abuziv din Orientul Mijlociu la o sotie indiana necooperativa; de la o fantoma a unei tinere ucise care mi-a traversat camera la 2 dimineata, in Ecuador, la un cuplu batran iubitor, care a trait o viata completa in Queens, New York.