Analytics360 si WordPress: Horror

Dacă nu ați aflat până acum, Analytics360 e cel mai tare tool pentru monitorizarea Google Analytics din dashboard-ul WordPress-ului. Cei și mai tare, e faptul că e realizat de cei de la MailChimp. Deci da, v-ați prins pluginul evidențiază și sursa generată de MailChimp.
Din păcate, dezvoltatorii pluginului au uitat să arunce o privire peste codul sursă al ultimei versiuni în momentul în care s-a lansat WP 3.2. Astfel, din neatenția lor rezultă un plugin aproape inutilizabil. Adică, dacă ai WP 3.2 și instalezi pluginul, aproape sigur nu te poți conecta și autentifica la contul de Analytics, sau dacă ai avut versiune mai veche de WP, și ai făcut upgrade la versiunea stabilă curentă având pluginul deja instalat, atunci probabil acesta nu va putea extrage date de la Google.
De vină este funcția devenită ”obsolete”:

         WP_Http::_getTransport()
care între timp a devenit:

 

        $http->_get_first_available_transport('')

 

Personal, am editat fișierul analytics360.php din plugin și am înlocuit funcția de la linia 640, conform recomandării găsite pe forumul WP.
LE: Uite că nu mi-am bătut gura degeaba, și după nici o zi, s-a făcut și update la plugin, astfel că e compatibil cu WP 3.2